Skrivnosti govorice telesa: 5 signalov, ki izdajo ljudem, kaj imaš v mislih
V zraku · buzz buzz

Govorica telesa govori veliko o tvojih mislih, a se tega niti ne zavedaš – to je 5 signalov, ki izdajo ljudem, kaj imaš v mislih.

Signali, ki jih sporočaš ljudem s svojo govorico telesa, je družbeno koristna veščina. Tako vsaj pravijo znanstveniki, ki so ugotovili, da je človeška komunikacija v veliki meri sestavljena iz govorice telesa (55 %) kot tonu glasu (38 %) in govora (7 %).

Besede pogosto ne izražajo tistega, kar čutiš, medtem ko govorica telesa odkriva čisto vsako čustvo, če je pozitivno ali negativno. Le naučiti se moraš, kako brati takšne signale.

5 signalov, ki izdajo ljudem, kaj ti je v mislih:

Prekrižane roke in noge

Če oseba, s katero se pogovarjaš, sedi križem rok in nog, medtem ko ji predstavljaš svoje ideje, je to lahko znak, da jo ne zanima, o čem govoriš. Četudi se morda smeji, njena govorica telesa sporoča drugačno zgodbo.
Če tovrsten položaj analiziramo s psihološkega vidika, prekrižane noge in roke kažejo, da se oseba mentalno, čustveno in fizično upira tistemu, kar je pred njo – gre za nenamerno stališče, ki se ga ljudje niti ne zavedajo.

Iskren nasmeh

Besede lahko skrijejo resnico, a oči nikoli. Pri iskrenemu nasmehu se osebi izrišejo drobne smejalne gube okoli oči. Ljudje se pogosto smejejo le zato, ker želijo prikriti tisto, o čemer resnično razmišljajo in čutijo.
Če želiš torej vedeti, ali se oseba resnično smejejo, jo poglej v obraz. Če so se gube skrile, očitno nekaj ne deluje.

Posnemanje tuje govorice telesa

Si opazil/-a, da nekateri ljudje nehote posnemajo tvojo govorico telesa. S takšnim dejanji ni nič narobe, saj oseba le pokaže, da čuti povezanost s teboj in odobrava tvoje stališče.

Očesni stik

Verjetno ti je že kdo rekel, da ga gledaš v oči, medtem ko se pogovarjata. Starši ponavadi uporabljajo tovrstne pristope, ko otroka prepričujejo, da jim pove resnico. In očitno imajo prav.
Za lažnivice velja, da si ne upajo vzpostaviti očesnega stika, zato nekateri namerno gledajo v sogovornika, medtem ko lažejo. Na tak način ga skušajo prepričati, da ne lažejo. Težava nastane, če se oseba preveč trudi in vztraja do te mere, da se sogovornik počuti neprijetno.
V povprečju ljudje ohranjajo očesni stik do 10 sekund. Če oseba mirno in pozorno gleda, ne da bi pomežiknila, je to lahko znak, da laže.

Obrvi

Obstajale naj bi tri stvari, ki jih obrvi sporočajo sogovorniku: presenečenje, skrb in strah.
Opazuj sogovornika. Če med pogovorom nenehno dviguje obrvi, vendar tema pogovarja ni strašljiva, presenetljiva ali skrb vzbujajoča, je to lahko znak, da nekaj očitno ne deluje.

Kimanje z glavo

Kimanje z glavo je lahko znak, da se oseba počuti utesnjeno, saj ima željo po tem, da bi jo odobravali. Če oseba nenehno kima z glavo, je to lahko znak, da jo skrbi, kaj si misliš o njej.

Upanje zadnje umre: fotografije, ki ti bodo ogrele srce in dale zagon Upanje zadnje umre: fotografije, ki ti bodo ogrele srce in dale zagon Skrivnostni in srhljivi: 10 krajev, ki jih ljudje z razlogom NISO OBISKALI že leta Skrivnostni in srhljivi: 10 krajev, ki jih ljudje z razlogom NISO OBISKALI že leta shutterstock_675118351 Ženske so priznale: “bolje spimo ob psih kot ob moških” daniel-monteiro-69Xp3eYPHbk-unsplash Nič ni narobe, če ne greš NIKAMOR na dopust: 5 idej, kaj početi poleti ·