1000-500-muha
V zraku · buzz buzz

Kamen, les in celo led so materiali, iz katerih po navadi nastajajo skulpture. Tega smo vajeni. Ampak baloni? Očitno japonskemu umetniku Masajošiju Matsumotu prav baloni predstavljajo navdih za izražanje in ‘klesanje’. Saj nekaj trikov se tudi sami znamo naučiti, npr. iz podolgovatega balona narediti pudlja. A je to bolj za domačo zabavo. Matsumoto je umetnost. In to kakšna!

Če niso že same skulpture dovolj impresivne, naj vam povemo še, da za svoje delo ne uporablja nobenega lepila ali drugega orodja. Zgolj in samo balone. Pa še v nečem se Matsumoto razlikuje od ostalih umetnikov – ko svoje delo konča, ga uniči oz. poči balon. Svoja dela razstavlja samo na Tumblrju in Facebooku.

PREBERITE ŠE: ANDREW HUANG JE SKLADBO ”99 RDEČIH BALONOV” ODIGRAL KAR Z BALONI

Poglejmo si torej, kako so videti iguana, metulj, plamenec, muha in ostalo živalsko cesarstvo!

Galerija slik: Skulpture živali iz balonov

MuhaOdpri galerijo
Od danes naprej bo vse drugače: 10 razlogov, zakaj imajo komarji raje tebe kot nekoga drugega Od danes bo vse drugače: 10 razlogov, zakaj imajo komarji raje tebe kot nekoga drugega shutterstock_97174775 Presenetljivi razlogi, zakaj imajo mlajši moški – radi starejše ženske! Mladiček se od odrasle ribice razlikuje po tem, da ima vidne oči in pigmentne pikice. Prvi rojstni dan zmajevih mladičkov v Postojnski jami 21 kul daril za maturante 20 kul daril za maturante