Kiosk-cMakeArchitects-21
Utrip mesta · arhitektura

Make Architect so ustvarili edinstveni montažni stojnici, ki so ju v začetku tega leta prvič predstavili na londonskem Canary Wharf festivalu ledenih skulptur. Odlikujejo ju izjemna odpornost, prilagodljivost, enostavna uporaba in izstopajoča skulpturna podoba.

Kovinska pravokotna zabojnika se s pomočjo gibljivih tečajev in zgibanih aluminijastih plošč odpirata in zapirata na preprost način, posnemajoč harmoniko. Kot opisuje Sean Affleck, vodja projektov pri Make Architect, sta njihovi rešitvi novodobnih uličnih stojnic sprva le nenavadni skulpturi, a z veličastnim razprtjem razkrijeta svoj bistven namen.

Zunanji dizajn je robusten, trajen, lahko vzdržljiv in zaščiten pred uličnim vandalizmom, kot so poslikave z naključnimi grafiti. Obsegajoč le malo pod dva metra v globino in tri v širino, notranje linije rišejo jekleni okviri in vezane plošče, oblečene v dodatne plasti za maksimalni izkoristek sončne energije in udobne izolacije. Notranji elementi so tudi popolnoma prilagodljivi posameznim uporabnikom, glede na svojo ulično prodajno dejavnost, hkrati pa se lahko hitro preobrazijo za naslednje lastnike.

Izjemno lahkotnost in enostavno prenosljivost je potrdil tudi Entech Environmental Technology Ltd, ki je kisoka preprosto s kombijem pripeljal v živahni Canary Wharf in ju tam dokončno sestavil.

Izhajajoč iz umetnosti origamija “Open and Shut” stojnici tako vdihneta prav posebni karakter kateri koli lokaciji in popestrita družabno urbanost. Kako, si oglejte v galeriji.

Skulpturna umetnost zložljivih uličnih stojnicOdpri galerijo
Pariz_metro_1.1 Oživljanje opuščenih metro postaj v Parizu Hiša na kolih Vizija futuristične samozadostne hišice na hoduljah Osupljivi muzej, vklesan v goro Futuristični butični hotel