Mobilne hišice Skypod
Utrip mesta · arhitektura

Slovenske sonaravne mobilne hišice Skypod so nekaj posebnega. Omogočajo namreč umestitev kjerkoli v naravi ne da bi zato žrtvovali stopnjo udobja, ki ga ponuja urbano življenje. Gre za okolju prijazno bivanjsko enoto, ki prinaša svobodo šotorjenja, za katero pa se vam ni treba odrekati ”pravicam” komoditeti doma. Na voljo so tri različice Deluxe, Nature in Suite, v večini primerov pa za te macesnove konstrukcije ne potrebujete gradbenega dovoljenja.

Skypod, pravijo, je naložba v trajnostni razvoj. Slovenske mobilne hišice so izdelane iz surovin nabranih iz bližnje okolice, ki so naravne, razgradljive in ekološke. ”Paradni konj” med zdravstveno neporočenimi materiali je slovenski visokokakovostni les, hišice pa so primerne za vse letne čase, saj so primerno izolirane (150 milimetrski izolacijski ovoj, dvojna termična stekla), kvalitetna zgradba odporna na vremenske dejavnike (plus ALU strešna kritina) pa ji garantirajo življenjsko dobo 20 let, kar pa je zelo rezervirana ocena. S primernim vzdrževanjem ji rok trajanja poteče precej dlje v prihodnost.

PREBERITE ŠE: Ecocapsule – samozadostna mobilna hiška na veter in sonce

Konkurenčna prednost mobilne hišice Skypod pa ni zgolj v poudarku na domačih surovinah, dizajnu, bogati izbiri notranje opreme in ekološki naravnanosti, ampak prilagodljiv način postavitve. Tako lahko konča ne samo na tleh, ampak tudi v krošnji ali na vodni gladini, prav tako je prilagodljiva njena namembnost. Lahko je hotelska soba, počitniška hišica, apartma, pisarna, trgovina, prostor za oglaševanje ali učilnica v naravi. Možnost pa z naštetim še zdaleč niso izčrpane.

Skypod, ki je nastal iz ideje, da je človek po duši še vedno pustolovec, ki pa je vajen določenega standarda bivanja, želi zadovoljiti potrebe človeka 21. stoletja, zato bivanju v naravi dodaja urbani dotik. Kaj pa voda, elektrika, se sprašujete? Ekipa, ki stoji za Skypodom, vam zagotavlja rešitve na podlagi obnovljivih virov energije, zbiralnik vode, čistilno napravo, imajo pa hišice tudi vse priključke, če se želite priključiti na komunalno infrastrukturo.

PicMonkey Collage 10 nekdanjih zaporov, ki so danes neverjetni hoteli Vallarta House - luksuzna počitniška oaza s pogledom na ocean Vallarta House: luksuzna počitniška oaza, z dramatičnim pogledom na ocean Muzej Mountain Museum Corones je posvečen živi legendi med alpinisti Reinholdu Messnerju. Najbolj nenavaden muzej na svetu je posvečen alpinistu Messnerju Skysphere - sanjsko zatočišče Skysphere – solarna ”drevesna hiška” s 360-stopinjskim razgledom · · · · ·