Sladoledne lučke, narejene iz onesnažene vode.
V zraku · buzz buzz

Da se naš planet sooča s težavami, med katerimi je tudi onesnaženost, čivkajo že vrabčki na vejah. Zdi se, da znamo na to opozoriti že na čisto vse možne kreativne načine. No, morda je ravno kreativen način tisti, ki nas bo predramil. Na tajvanski fakulteti za umetnost so se trije študenti domislili, kako bi pokazali na problem onesnaženosti Zemlje. Poimenovali so ga ”Polluted Water Popsicles” ali ”Lizike onesnažene vode”.

Hung I Čen, Guo Ji Hui in Čeng Ju Ti zbrali vzorce vode s stotih različnih lokacij v Tajvanu, jih zamrznili ter jih shranili v poliestrski smoli. Takole na hitro so lizike videti povsem običajno, so privlačne oblike in hitro bi se nam jih lahko ‘zaluštalo’. No, ko pa jih pogledamo pobližje, se lahko hitro zdrznemo, saj notri plavajo mulj, koščki plastike, pokrovčki plastenk itd. Oblikovali so tudi domiselne zavojčke, na katere so zapisali zaporedno številko vzorca vode ter ime reke, potoka ali jezera, od koder prihaja. Šok terapija, bi lahko rekli.

Projekt je bil nominiran za Young Pin Design Award ter postal del razstave New Generation of Design v World Trade Centru v Tajpeju, glavnem mestu Tajvana.

Galerija slik: Sladoledne lučke, narejene iz onesnažene vode

Sladoledne lučke, narejene iz onesnažene vode.Odpri galerijo
Provokativne ilustracije, ki kažejo, kaj je narobe z družbo. Provokativne ilustracije, ki kažejo, kaj je narobe z našo družbo shutterstock_1064277563 Ženske razkrivajo, kakšni moški jih najbolj privlačijo 1000-500-citymagazine-cover Ikea in Nasa združujeta moči Ashton Kutcher, 2003 S katerim frajerjem je bil svet obseden tistega leta, ko ste se rodili? · · · ·