Slana obleka iz Mrtvega morja.
V zraku · buzz buzz · Utrip mesta · moda

Izraelski umetnik Sigalit Landau se je leta 2014 lotil zanimivega projekta. V Mrtvo morje je potopil črno žensko obleko, po dveh leti v slani vodi – Mrtvo morje, ki leži med Izraelom in Jordanijo, je za afriškim Asalskim jezerom drugo najbolj slano jezero na svetu – pa jo je nedavno potegnil na plan. Rezultat? Magična obleka, kot bi jo potegnil iz pravljice, ne pa iz vode.

Da ima slana voda zdravilno moč, je vsem dobro znano, toda da lahko slana voda čara? Kako drugače si gre razlagati transformacijo črne ženske obleke, ki jo je izraelski umetnik Sigalit Landau za dve leti potopil v Mrtvo morje, to pa jo je v tem času povsem preobrazilo.

PREBERITE ŠE: Črna je nova bela – nevesta v črni poročni obleki

Narava ni le največji umetnik, pač pa tudi odličen modni kreator. Rezultat je namreč pravljične bela obleka iz soli. Ta je del projekta Salt Bride (slana nevesta), ki jo je navdihnilo delo Dybbuk rusko-židovskega pisatelja in je replika nevestine obleke iz istoimenske gledališke predstave. Do 3. septembra 2016 bo na ogled v londonski umetnostni galeriji Marlborough.

Slana obleka iz Mrtvega morjaOdpri galerijo
10 ''božjih'' zapovedi prilagojenih današnjemu času. 10 zapovedi 2.0 – Če bi deset zapovedi napisali danes … Helikopter pristal na bencinski črpalki. Čeh s helikopterjem pristal na bencinski črpalki in dotočil gorivo Jennifer Lawrence ima za sabo še eno odlično leto. Forbes 2016: In najbolje plačane igralke na svetu so … Usain Bolt in njegovi milijoni Kako Usain Bolt zapravlja svoje milijone? · ·