Slavne osebnosti, ki jih ni več med nami: takšne bi bile zdaj!
V zraku · buzz buzz

Odšli so, a nikoli nismo pozabili nanje in njihovo vlogo v naši družbi. Če bi bili zdaj še med nami, bi bil njihov obraz verjetno malo drugačen, a nič manj prepoznaven.

Great Senior Living, platforma za dobro počutje starejših, je pred kratkim začela s projektom ‘Odšli so, a niso pozabljeni’ (angl. Gone but not Forgotten) ‒ gre za poklon znanim osebnostim, kot so Michael Jackson, Abraham Lincoln in drugi.

Naredili so prikaz, kako bi se te znane osebnosti starale v intervalu desetih let. Vas zanima, kako je videti Michael Jackson kot 100-letnik?

Michael Jackson, glasbenik

Jackson je rojen 1958 v Indiani. Začel je nastopati pri petih letih, izdal je tudi najbolj prodajan album vseh časov Thriller. Umrl je leta 2009, ko je bil star 50. Kriv naj bi bil prevelik odmerek zdravil.

Selena, glasbenica

Selena Quintanilla-Pérez, bolje znana kot Selena, je mehiško-ameriška pevka, ki je rojena leta 1972. Začela je nastopati pri desetih letih, pustila je velik pečat na glasbeni žanr, imenovan tejano. Umrla je leta 1995 (23 let) zaradi strelne rane.

John F. Kennedy, predsednik ZDA

John F. Kennedy je (drugi) najmlajši predsednik ZDA, ki je bil kdaj izvoljen. 22. novembra 1963 (46 let) so nanj izvedli atentat.

Abraham Lincoln, predsednik ZDA

Lincoln je rojen 1809, bil pa je 16. predsednik ZDA. Ukinil je suženjstvo v času svojega mandata, leta 1865 (56 let) pa so nanj in njegovo ženo izvedli atentat.

Amelia Earhart, pilotka

Amelia je bila prva pilotka, ki je sama letela čez Atlantski ocean. Izginila je leta 1937 (41 let) med letom čez Pacifiški ocean.

Heath Ledger, igralec

Ledger je rojen leta 1979, umrl pa je leta 2008 (28 let) zaradi prevelikega odmerka drog med snemanjem filma Imaginarij doktorja Parnasa. Znan je po številnih filmskih vlogah, dobil pa je posthumno nagrado za najboljšo stransko vlogo v filmu Vitez teme.

Malcolm X, minister in borec za človekove pravice

Rojen je leta 1925 v Omahi, Nebraski. Bil je minister in borec za človekove pravice v času Gibanj za človekove pravice. Leta 1965 (39 let) so nanj izvedli atentat.

Princesa Diana, članica kraljeve družine

Princesa Diana je rojena leta 1961, pri 20. pa se je poročila s princem Charlesom. Svoj status je izkoristila tako, da je udejstovala v različnih človekoljubnih dejanjih. Umrla je leta 1997 (36 let) v prometni nesreči.

Zakaj plamenci (flamingi) stojijo na eni nogi? Zakaj plamenci (flamingi) stojijo na eni nogi? Dokaz, da so bili tvoji stari starši bolj zabavni kot ti. Dokaz, da so bili tvoji stari starši bolj kul kot ti Obrazi modelov, pakirani kot sveže meso, te opozarjajo le na eno stvar. Obrazi modelov, pakirani kot sveže meso, ti sporočajo to Presenetljiva dejstva o snegu, ki jih gotovo ne poznaš. Presenetljiva dejstva o snegu, ki jih gotovo ne poznaš ·