Računalniška igra Mordhau
V zraku · tehnologija

Mordhau je srednjeveško obarvana računalniška igra za več igralcev. Ti v igri sodeluje prek spleta in se udeležujejo srednjeveških bojev z meči, sekirami in drugim srednjeveškim orožjem. Igro je razvil Slovenec Marko Grgurovič in z njo navdušil na Kickstarterju, kjer je že v enem dnevu presegel zastavljeni cilj.

Slovenec Marko Grgurovič je z mednarodno obarvano ekipo sodelavcev razvil večigralsko bojno računalniško igro Mordhau s srednjeveško tematiko, v kateri se udeležujemo krvoločnih srednjeveških bojev. Spopadi se odvijajo med pehotami kot tudi konjenicami, vsak pa si lahko na začetku ustvari bojevnika po svoji podobi. Grgurovič se z igro predstavlja na platformi za množično financiranje Kickstarterju, kjer je v manj kot enem dnevu presegel zastavljen cilj (80 tisoč ameriških dolarjev). Zbrana sredstva bodo uporabili za dokončanje in izboljšanje te srednjeveško obarvane bojne videoigre, ki navdušuje tako v grafičnem kot igralskem smislu.

PREBERITE ŠE: Mindset: pametne slušalke, ki izboljšajo koncentracijo s prepoznavanjem možganske aktivnosti

Mordhau je do danes na Kickstarterju zbral že skoraj 160 tisoč dolarjev. Grgurovič ga je začel razvijati leta 2014, potem zadevo skoraj vrgel v koš, ko so mu pri razvoju začeli pomagati razvijalci iz različnih držav (Nemčija, Španija, Švedska, Kanada, Poljska, Avstrija), pa je projekt zacvetel v polnem sijaju. Sprva bo mogoče Mordhau igrati le na računalnikih z operacijskim sistemom Windows, sledijo pa še drugi.

Galerija – slovenska računalniška igra Mordau:

Računalniška igra Mordhau Odpri galerijo
Frame - uokvirjem samsungov QLED televizor Frame – Samsungov QLED-televizor kot umetniška slika Levi's x Google Google x Levi’s – pametna džins jakna z rokavom na dotik Tesla KIUC Tesla na Havajih odprla največjo skladovnico električne energije na svetu Naglavne slušalke Mindset Mindset: pametne slušalke, ki izboljšajo koncentracijo s prepoznavanjem možganske aktivnosti · · · · ·