Trobla - lesen zvočnik za pametne telefone
V zraku · tehnologija · gadgeti

Pred kratkim je slovenska ekipa TOK TOK s Troblo, lesenim zvočnikom za različne modele in znamke pametnih telefonov, potrkala na vrata Kickstarterja, od 7. aprila 2015 pa je na tej platformi že v lovu na potrebna finančna sredstva. Matej Rodela, Andrej Koruza in Martin Šoštarič, ki stojijo za slovenskim projektom, so ustvarili zvočnik brez baterij in dodatnih elektronskih naprav ter svetu ponudili enega redkih izdelkov iz sveta zabavne elektronike, ki je v celoti narejen iz naravnih materialov.

Slovenska ekipa TOK TOK je s Troblo 7. aprila 2015 začela svoj pohod na Kickstarterju. Lesen zvočnik za pametne telefone je od tistega prvega, ki je bila ročno delo od a do ž, močno napredoval in se ne samo prilagodil različnim znamkam pametnih telefonov, ampak tudi dodelal zvok. Na pomoč pri tem so ji priskočili CNC stroji, ki so oklestili stroške izdelave in tako nekako odprli pot do platforme za množično financiranje, ter omogočili nastanek komore, ki ustvarja stereofonijo, torej predvajanje zvoka, ki nudi prostorsko dojemanje.

PREBERITE ŠE: Brik Case iz Kickstarterja – ”Lego” prevleka za prenosnik

V pripravo in razvoj izdelka, ki je na Kickstarterju začel loviti 10 tisoč evrov zagonskih sredstev, so vložili skoraj poldrugo leto dela, za tovrstno financiranje pa so se odločili, ker te Kickstarter hitro ”prizemlji”.

Trobla - lesen zvočnik za pametne telefoneOdpri galerijo
Pop Stick je nosljiva palica za selfie, ki se zakamuflira v zapestnico. Pop Stick – nosljiva palica za selfie, ki se zloži kot odsevna zapestnica Smart Boy iPhone 6 Plus preobrazi v Game Boy. Smart Boy – ko iPhone postane Game Boy Popicase je etui za pametni telefon, ki ga zlahka zamenjamo za sladoled na palčki. Popsicase – etui za pametni telefon v obliki sladoleda na palčki s Kickstarterja colorware-beats-pill-24k-gold-limited-edition-01-960x640 ColorWare x Beats Pill 24k Limited Gold Edition – zlati prenosni zvočniki · ·