Kopališče Kolezija
Utrip mesta · destinacija

Nekaj poletja bomo prav gotovo preživeli tudi doma. Da pa nam vročina pa tudi dolgčas ne bosta prišla do živega, se lahko ohladimo kar sredi mesta. Urbane plaže in slovenska mestna kopališča že čakajo na nas in le nekaj dni nas loči do prvega čofotanja.

Slovenska mestna kopališča:

Laguna Mestna plaža

Ljubljansko kopališče, ki je že 10 let zapovrstjo naj kopališče v Sloveniji, ponuja poletna doživetja s številnimi vodnimi učinki ter osvežitev na obilici travnatih površin in v senci visokih dreves. Uživale bodo družine z otroki (otroci do 1 metra imajo prost vstop), saj vsak dan med 13. in 15. uro organizirajo animacijo za otroke. Ob dopoldnevih so vodene vadbe za starejše na bazenu ali v tamkajšnjem fitnesu Befit, mladi se v popoldanskih uricah sproščajo ob zvokih svetovne glasbe in koktejlih, za aktivne pa imajo igrišča za odbojko na mivki. Prostor je primeren tudi za piknike za zaključene družbe.
Dunajska cesta 270 / Ljubljana
laguna.si

Kopališče Laguna Mestna plažaOdpri galerijo

Ilirija

Začetki kopališča Ilirija segajo v leto 1929. To je bilo ob odprtju eno od najmodernejših v Evropi. Letno kopališče se je ponovno odprlo lani, in po temeljiti prenovi se lahko tako namakamo v olimpijskem bazenu s temperature 26 stopinj Celzija. Poskrbljeno je tudi za najmlajše – te čakajo otroški bazen ter dva tobogana. Poleg kopališča je Retro bar, ki je bil lani prav tako popolnoma obnovljen. Za tiste, željne sončnih žarkov, pa je na voljo tudi velika sončna terasa. Kopališče se odpre 20. maja.
Celovška cesta 3 / Ljubljana
plavalniklub-ilirija.si

Kopališče IlirijaOdpri galerijo

Kodeljevo

Kopališče v prijetnem zelenem ambientu Parka Kodeljevo je v bližini mestnega jedra. Namenjeno je tako ljubiteljem plavanja kot tudi poklicnim plavalcem, torej vsem, ki so zvesti kopalnim in plavalnim užitkom. Ohladitev in rekreacija sta mogoči v olimpijskem bazenu, velikem rekreacijskem bazenu in dveh otroških bazenih. Za družbo prijateljev je poskrbljeno z rekreacijsko igro nogometa, odbojko in badmintonom na travi. Odprtje kopališča je previdena 23. junija.
Ulica Carla Benza 11 / Ljubljana
sport-ljubljana.si

Kopališče KodeljevoOdpri galerijo

Kolezija

Čudovito prenovljeno kopališče omogoča aktivnosti za rekreativne plavalce, športnike, družine in turiste. Na voljo sta olimpijski in otroški bazen. Na površinah okoli bazenov lahko uporabljate terase za sončenje, zelenice z naravno senco dreves in otroško igrišče s peskovnikom. Za najbolj aktivne so na voljo asfaltirano košarkarsko igrišče, igrišče za odbojko na mivki in namizni tenis. Bar Kolezija z bogato gostinsko ponudbo obratuje tako za kopalce kakor za mimoidoče obiskovalce. Poleg kave, osvežilnih pijač, raznih koktajlov pa so na voljo še sveže sadje, sladoled in hitri prigrizki. V modernem notranjem kompleksu se boste lahko sprostili tudi v prostorih Savne Kolezija (finska, infra in turška savna).
Gundulićeva 7 / Ljubljana
sport-ljubljana.si

Kopališče KolezijaOdpri galerijo

Murska Sobota

V mestnem gozdu Fazanerija se v zelo prijetni mikroklimi nahaja mestno kopališče Murska Sobota, ki obratuje od junija do sredine septembra. Okrog bazenske ploščadi je veliko travnatih, ležalnih površin in naravne sence pod krošnjami velikih dreves. Na kopališču najdemo osvežitev v štirih bazenih: v olimpijskem bazenu, kjer je tudi skakalni stolp, srednjem bazenu, toboganskem bazenu in otroškem bazenu. Poleg bazenov so kopalcem na voljo še dve odbojkarski igrišči na mivki, mreža za badminton, otroško igrišče za najmlajše, telovadno igralno orodje za najstnike in kombinirano orodje za najmlajše ter gostinska ponudba.
Športni park Fazanerija / Murska Sobota
komunalams.si

Kopališče Murska SobotaOdpri galerijo

Višnja Gora

Kopališče ima dolgoletno tradicijo in vsestransko ponudbo. Le 15 minut iz Ljubljane se nahaja veliki zunanji bazen, kjer je poleg razposajenega počitniškega užitka možno tudi rekreativno plavanje na 5 plavalnih stezah. Za najbolj razposajene je nameščen tudi linearni tobogan. Dva otroška bazena sta namenjena najmlajšim čofotalcem. V času sezone se lahko okrepčate v letni kuhinji, kavarna pa s ponudbo slaščic in prigrizkov obratuje vse leto. Otrokom je na voljo simpatično otroško igrišče Polžja hišica, za zaključene družbe organizirajo pogostitve, zabave ali animacijo za otroke, prostor pa se lahko najame tudi za zasebno zabavo ali praznovanje.
Kopališka ulica 25 / Višnja Gora
mestnokopalisce.si

Kopališče Višnja GoraOdpri galerijo
Freedomes-SunCity-Camp-Martian-Glamping-1020x610 Dobrodošli na Marsu – turistična destinacija, ki jo morate obiskati · · · · · · ·