PikaPlus-cover
Utrip mesta · arhitektura

Časi se spreminjajo in morda, samo morda, se bo spremenila tudi podoba planinskih hišic, kot smo jih poznali do zdaj. Brunarice, zgrajene iz masivnega lesa in hlodov, včasih celo slamnate strehe itd. seveda imajo svoj čar, pravljičen pridih, če želite. V slovenskem Studiu Pikaplus so oblikovali malo bolj moderno različico hišice, a zato ni nič manj pravljična.

Njihova lesena hiška ima to posebnost, da v večino svojih prostorov spusti okolico, vsi prostori so namreč zastekljeni, tako da lahko uživate v naravni svetlobi večino dneva. Z izjemo kopalnice, kjer lahko uživate v svoji zasebnosti. Na ta način, pravijo v Studiu Pikaplus, se še bolj povežete z naravo.

Ta povezanost pa se ne konča s svetlostjo. Nadaljuje se v notranjosti, ki jo večinoma sestavlja les kot vodilni material. Strma streha in debela plast izolacije pa poskrbita, da zime, ki so v tem delu sveta še vedno precej mrzle, ostanejo zunaj. Je morda prišel čas, ko bomo namesto v stolpnicah živeli na jasi?

Galerija slik: Slovenska planinska hiša arhitektov Studia Pikaplus

Studio Pikaplus – planinska lesena hiškaOdpri galerijo
Pop-up hoteli na Češkem Pop-up hoteli na Češkem, narejeni iz zabojnikov 11052017Nike-Unlimited-Stadium-2 Nike: prva LED-tekaška steza, ki je korak pred časom Hotelske sobe Ood Mirrored Prefab Ood Mirrored Prefab – drugačna ‘hotelska’ soba SolarEgg Savna v obliki jajca je skok v prihodnost in skandinavska genialnost · · · · ·