Ribrand - leseni izdelki za dom
Utrip mesta · dom

Ribrand je slovenska blagovna znamka trajnostnih lesenih izdelkov, plod sodelovanja med oblikovalskim studiem Mashoni in Rokodelskim centrom Ribnica. Gre za navdihujoč preplet tradicije in sodobnega oblikovanja, pri katerem je oblikovalce navdihnila Ribniška dolina, znana po svoji bogati dediščini izdelovanja domačih suhorobarskih izdelkov.

Ribrand je blagovna znamka z zgodbo. Ta se je začela na pobudo oblikovalca Janeza Mesariča, ki v Rokodelskem centru Ribnica poučuje industrijsko oblikovanje. Janez Mesarič je uveljavljen slovenski industrijski oblikovalec, čigar predniki izvirajo in Ribnice. Odraščal je obkrožen s kulturo izdelovanja suhe robe, v kateri je že dlje časa videl potencial za oblikovanje sodobnejše serije lesenih izdelkov. Celovito realizacijo projekta je omogočil njegov oblikovalski studio Mashoni, ki je združil moči z Rokodelskim centrom.

Ime Ribrand je skovanka besed Ribnica in “brand”, v prevodu blagovna znamka. Izgovarja se kot “rebrand”, kar pomeni prenovo nečesa, kar že obstaja. Natanko to so pri oblikovalskem studiu Mashoni želeli doseči: oplemenititi ribniško dediščino izdelovanja lesenih izdelkov z novim, sodobnim pristopom. Tradiciji, ki velja za “staro”, so vdahnili novo življenje in jo preoblikovali v povsem novo zgodbo.

Ribrand je sinonim za domiselne, nekonvencionalne in uporabne lesene izdelke. Izdelke z dušo, ki so preprosti in mikavni ter dosledno izdelani. Ker je les živ material, rad ubere svojo pot. Prav zato bodo izdelki Ribrand skozi čas postali posebni in samosvoji oziroma samo naši.

Odpri galerijo
Obešalnik Coat Range Coat Range – obešalnik, ki so ga navdahnile gore Preprosta trika, ki bosta med vrtanjem poskrbela za prah Trik za vrtanje brez prahu Sodobna stopnišča, ki spreminjajo prostore 12 modernih stopnišč, ki spreminjajo prostore Omarica Collector Cabinet Collector Cabinet – ”stročja” omarica kot lesena stenska skulptura · ·