Hotel The Walled Off
Utrip mesta · destinacija

Banksy, sloviti angleški grafitar, politični aktivist in filmski režiser, katerega identiteta je neznana, je v izraelskem Betlehemu odprli hotel The Walled Off, ki se hvali z najslabšim razgledom na svetu. Kot vsako Banksyjevo delo ima tudi hotel pomembno sporočilo.

Sloviti grafitar Banksy je v Betlehemu odprl hotel The Walled Off, ki se ponaša z najslabšim razgledom na svetu. Sobe namreč ponujajo razgled na varnostni zid, ki obkroža mesto in loči Izrael od palestinskega ozemlja. Stene hotela krasijo grafiti, ki so jih naslikali palestinski umetniki.

PREBERITE ŠE: Top 10: najboljši hoteli na svetu 2017 po izboru uporabnikov portala TripAdvisor

S hotelom želi Banksy turistom pokazati, kakšno je življenje na okupiranem ozemlju. Po prihodu v hotel nas pričakajo nadzorne kamere, ki pa so zgolj za okras. Vsaka od desetih sob, ki dnevno dobi zgolj 25 minut svetlobe, ima pogled na zid, opazujemo pa lahko tudi ostrostrelce. Hotel je zgrajen v kolonialnem slogu, za nočitev pa morate odšteti najmanj 28,50 evra.

Hotel so odprli ob stoletnici sprejetja Balfourove deklaracije, ko so Britanci prevzeli oblast nad Palestino. “Zidovi so trenutno precej popularni, toda meni so bili všeč, še preden jih je v stratosfero slave izstrelil Donald Trump,” je ob odprtju dejal Banksy. Poleg sob ima hotel tudi muzej o zidu in galerijo z deli palestinskih umetnikov. S hotelom želi Banksy na Zahodni breg pripeljati turiste in dialog.

Galerija – hotel The Walled Off:

Hotel The Walled OffOdpri galerijo
hogwarts V Veliki Britaniji se avgusta odpira prava Bradavičarka! BeFunky Collage Želiš brezplačno potovati po Evropi? Zdaj lahko! Naravni fenomen na Filipinih Otok na jezeru na otoku na jezeru na otoku kapadokija Ko je resničnost boljša od Photosopa: pravljične fotografije Kapadokije v Turčiji · · ·