smart_froc
Utrip mesta · otroci

Prilagodljivi leseni otroški stolček Froc, plod sodelovanja med oblikovalsko agencijo Gigodesign in ribniškim podjetjem Rimarket, bo odslej še bolj brihten. Staršem bo namreč poleg stabilnega in varnega sedenja za otroke – na njem lahko ti sedijo od šestega meseca dalje, pa vse do starosti desetih let – ponudil spremljanje otrokove teže. Pametni Froc oziroma Smart Froc, ki je v celoti razvit in izdelan v Sloveniji, se bo jeseni predstavil tudi na platformi za množično financiranje Kickstarter.

Froc se je premierno predstavil na slovenskem pohištvenem sejmu Ambient leta 2012 in takoj prejel nagrado “Top of the Top” za najboljši izdelek sejma. Od takrat je svojega Froca dobilo že na stotine otrok iz Slovenije, ZDA, Evrope in celo Japonske, od lani pa so Froci za froce še udobnejši, saj so jim dodali barvite blazinice, ki jih je mogoče poljubno kombinirati z eno od petih barv stola.

Naslednja nadgradnja, ki bo javnosti predstavljena jeseni letos, je še bolj ambiciozna. Stolu bodo namreč dodali “lupinico”, da bo primeren tudi za hranjenje najmlajših otrok, obenem pa vanj vgradili tehnologijo, ki bo med sedenjem v stolu avtomatsko merila otrokovo težo in jo sporočala aplikaciji na pametnem telefonu ali tablici.

Z združitvijo stolčka za hranjenje in tehtnice v en pameten kos ter njuno povezavo z mobilno aplikacijo, ki bo beležila otrokov napredek, bodo tako staršem olajšali spremljanje otrokovega razvoja. V prihodnosti v sodelovanju z MakerLabom z ljubljanske Fakultete za elektrotehniko, ki sodeluje pri tehničnem razvoju rešitve, načrtujejo, da bodo starši poleg teže spremljali še otrokovo držo malo starejših otrok.

PREBERITE ŠE: My Seat – inovativni slovenski stol za kampiranje, ki ”kampira” na Kickstarterju

Da bi zagnali množično proizvodnjo pametnega Froca, obenem pa njegovo ceno ohranili dostopno vsem staršem, ekipa potrebuje okoli 100 tisoč ameriških dolarjev. Ponje se bodo septembra, odpravili na najbolj priljubljeno platformo za množično financiranje Kickstarter.

Na podlagi dosedanjih odzivov namreč ocenjujejo, da je izdelek za javnost privlačen, obenem pa praktičen in – kot prvi otroški stolček z vgrajeno tehnologijo na svetu – izviren, da bo prepričal skupnost z vsega sveta.

Pameten stol / Smart Froc Odpri galerijo
Otroška zibelka "Little Nest" Viseča zibelka iz filca, ki sledi obliki maternice Think & Shift otroški naslonjač Think & Shift otroški naslonjač nudi varno zavetje Škratmobil V Belo krajino prihaja Škratmobil Risanka Diego in prijatelji Slovenska animirana risanka Diego in prijatelji prek Kickstarterja v svet · · ·