Smešne naslovnice glasbenih albumov iz Jugoslavije
V zraku · buzz buzz

Tisti, ki spremljate glasbeno sceno z Balkana, boste zagotovo prepoznali osebe s teh albumov. Malo manj jasno pa vam bo, kaj se je pravzaprav zgodilo z njimi na teh naslovnicah.

Založniška hiša Jugoton je v obdobju med letoma 1947 in 1991 izdala številne pop in rock albume, ki so zaradi svoje kakovosti popularni tudi med novimi generacijami. V 70. letih prejšnjega stoletja je bil zelo priljubljen rock, pozneje pa se je oblikovala avtentična mešanica jugoslovanske folklore in popularne glasbe, ki je svoj prostor našla tudi v današnjem modernem času.

Uveljavljeni melos je tako postal norma med izvajalci, nič drugače pa ni bilo niti z naslovnicami albumov. Spodobilo se je, da pesem spremlja tudi slikovna podobna, ki je bila tako slabo narejena, da vam bo šlo na jok. Izvajalci so se namreč večinoma fotografirali pred enobarvno steno, ki so jo nato obdelali s slabim fotošopom, ali pa so pozirali v nenavadni okolici, ki je za današnje razmere absurdna.

Galerija slik – Smešne naslovnice glasbenih albumov iz Jugoslavije

Smešne naslovnice glasbenih albumov iz Jugoslavije.Odpri galerijo

Stvari, ki jih morate storiti v mladosti 27 stvari, ki jih morate storiti, dokler ste še mladi M00003131211_94045 (1) Zvijače iz restavracij, na katere vedno znova nasedeš in zapraviš več Če teh 7 stvari vpliva nate, si morda duhovno nadarjena oseba Če teh 7 stvari vpliva nate, si morda resnično duhovna oseba Spoštuješ No Nut November pravilo? Kaj je ‘No Nut November’ in ali ga spoštuješ? · · · ·