Alkohol in seks
V zraku · buzz buzz

Zgodbe, da alkohol dobro vpliva na spolnost, so precej pogoste. Toda ali držijo? Shakespeare je dejal, da alkohol zbuja slo, vendar vpliva na izvedbo. Je imel prav? Kako se nekaj kozarcev vina preveč pozna v postelji?

O tem, kakšni so učinki alkohola – pozitivni ali negativni – se sprašujejo tudi raziskovalci.

Kaj so pokazale raziskave?
Raziskava, objavljena v Independentu, je pokazala, da pivo pozitivno vpliva na moško erekcijo, libido in vzdržljivost.

Druga raziskava, objavljena v Telegraphu, je potrdila, da so imeli moški, ki so popili zmerno količino alkohola, 30 % manj težav z erekcijo kot moški, ki ne pijejo.

Tretja študija se je ukvarjala s tem, kako alkohol vpliva na ženske. Izkazalo se je, da se je zaradi pitja raven testosterona povečala pri ženskah in ne pri moških. To vpliva na nekoliko zmanjšan libido pri ženskah.

PREBERITE ŠE: Uživajte alkohol odgovorno

Seveda je ob tem treba upoštevati količino popitega alkohola. Pretiravanje ima zagotovo negativne učinke. Povezava med alkoholom in spolnimi užitki je precej bolj zapletena, kot se večinoma prikazuje, zato ne velja nujno, da vam bo alkohol zagotovil strastno noč.

PicMonkey Collage Skulpture Vojne zvezd v obliki čelad Stormtrooperjev Žur prijatelji Prijatelji, s katerimi se lahko zabavaš Dan v življenju Darth Vaderja, če bi bil navaden smrtnik. Darth Vader kot navaden smrtnik: dan v življenju Sith Lorda Lupljenje pomaranče Kako pomarančo najlažje olupimo? ·