Najstniki se odpravljajo na operacije, da bi dosegli videz fantazijskega sebe na najljubših Snapchat filtrih.
V zraku · buzz buzz

Obsedenost z družbenimi omrežji, fotografijami in prikazovanjem idealnega sebe je pokazala zobe v pravem smislu besede, saj se najstniki odpravljajo na plastične operacije, da bi dosegli videz svojih najljubših filtrov. V kakšnem svetu živimo?

Obsesija s sodobno tehnologijo in vsem tistim, kar nosi s seboj, je začela vse bolj močno vstopati v našo podzavest. Plastična kirurginja dr. Neelam Vashi je skovala izraz ‘snapchat dismorfija’, zaskrbljujoč trend mladostnikov, ki želijo s plastično operacijo doseči videz, kot ga imajo na svojih najljubših Snapchat filtrih.

V nedavno objavljenem članku o filtrih in urejanju fotografij, ki so postali norma, ki spreminja razumevanje lepote ljudi po svetu, je ugotovila, da z uporabo funkcij za urejanje fotografij na Instagramu, s filtri na Snapchatu in Facetunu posamezniki ‘posnemajo’ posvetovanje s plastičnimi kirurgom – v trenutku spremenijo obliko svojega obraza, videz pričeske, zob …

Mladostniki, kot piše, s seboj na kirurške posvete prinašajo fotografije, posnete pod določenim koti ali razsvetljavo.  Gre za slike, ki so nerealne, saj pacientom postavljajo nerealna pričakovanja, ker želijo doseči fantazijsko različico samih sebe.

Zmožnost, da ‘spremenimo sami sebe’, je postala nov način, kako pristopiti k operaciji. Vashi pravi, da je bila pred popularnostjo sebkov najpogostejša pritožba tistih, ki so želeli poseg rinoplastike, grba na nosu. Danes pa je naraščajoče zanimanje za ‘popravljanje’ asimetrije nosu in obraza, skupaj z rinoplastiko in presaditvami las, ki so priljubljene zahteve za izboljšanje videza.

valerie-elash-623413-unsplash 10+ stvari, zaradi katerih se ženske nikoli ne bi smele počutiti krive Koliko je v resnici star vaš kuža? Koliko je v resnici star vaš kuža? 5 stvari, za katere ste mislili, da so francoske, a niso 5 stvari, za katere ste mislili, da so francoske, a niso Nekoliko strašljivo, kajne? Google Earth: satelitski posnetek razkril neznani objekt ob grški obali · · · · ·