Snežna nevihta v New Yorku
V zraku · buzz buzz

Ko je konec januarja v New Yorku zaradi napovedi snežne nevihte Juno zavladala prava panika, je slovenski fotograf Jaka Vinšek celo noč hodil po zasneženem velemestu. Medtem, ko so ljudje raje ostajali na toplem, je v objektiv lovil čarobne trenutke miru, ki so sicer tako redki za glasne ulice mesta, ki nikoli ne spi.

Če smo v Sloveniji z mislimi že v pomladi, se čez lužo še vedno borijo z mrzlo zimo. 26. januarja je bila napoved snežne nevihte Juno celo tako preteča, da je v New Yorku zavladalo izredno stanje, župan pa je prepovedal promet za vsa vozila, razen urgentnih.

Medtem ko je večina Newyorčanov pričakovala najhujše, se je slovenski fotograf Jaka Vinšek, ki že več kot pet let živi in ustvarja v Brooklynu, ponoči odpravil na lov za dobrimi fotografijami. Po zasneženih ulicah New Yorka je hodil več kot sedem ur in prehodil dobrih šestnajst kilometrov, rezultat pa je kopica čarobnih fotografij, ki najbolj živo mesto na svetu prikazujejo v povsem drugačni luči. Razen občasnih stopinj v snegu in redkih komunalnih delavcev se nam namreč ob fotografijah Jake Vinška enkrat za spremembo zdi, da je tudi New York mesto, ki kdaj pa kdaj zaspi.

PREBERITE ŠE: Slovenski lovec na nevihte s fotografijo diaboličnega oblaka ujel prvo nagrado revije National Geographic Traveler

In čeprav so bile napovedi velike snežne nevihte tako kot pri nas, tudi v New Yorku pretirane, je Vinšek v objektiv ulovil tisto stran mesta, za katero je večina izmed nas mislila, da sploh ne obstaja.

Fotografije zasneženih ulic nočnega New Yorka si oglejte v naši fotogaleriji.

Snežna nevihta v New YorkuOdpri galerijo
cover1 DIY: ustvarjalne ideje za predmete, ki jih ne boste več uporabljali Sprehod čez najbolj znamenite viralce desetletnega YouTuba. YouTube se je ob desetletnici spomnil svojih znamenitih viralnih video posnetkov Instagram: #RichKidsOfInstagram vs. #LittleMoneyBigFun Instagram: ko romunski najstniki posnemajo fotografije “bogatih otrok Instagrama” PicMonkey Collage Fotografije neverjetno lepih živali z dvema različnima barvama oči ·