Man and woman waiting to enter a job interview
V zraku · buzz buzz

Biti ena in edina dama v pisarni, v našem delovnem okolju, ima seveda svoje prednosti. Ženska toaleta je zmeraj prazna in nihče nam ne “krade” ženskih pripomočkov. Ampak verjeli ali ne, nedavna raziskava je pokazala, da lahko imajo ženske, kjer kot delovna sila prevladujejo moški, dejansko veliko tveganje za nekatere resne zdravstvene težave.

Nedavna študija, ki so jo opravili pri American Sociological Association, je pod drobnogled vzela 440 žensk, ki so delale na področjih, kjer so vsaj 85 odstotkov delovnih mest, zasedali moški (poklici, kot so: gradbeni nadzorniki, inženirji, slikarji in vzdrževalci zemljišč). Ugotovili so, da so ženske, ki so imele le 15 odstotkov sodelavcev istega spola, pokazale nezdrave ravni kortizola (stresni hormon, ki se v telesu izloča ob stresnih situacijah).

PREBERITE ŠE: Manipulacija čustev: Kako vedeti, ali imamo opravka s čustvenim manipulatorjem?

Na univerzi Indiana University so zapisali, da so že predhodne raziskave pokazale, da se ženske, ki delajo v poklicih, kjer prevladujejo moški, soočajo s posebnimi izzivi. Srečujejo se s socialno izoliranostjo, pritiski uspešnosti, spolnim nadlegovanjem, ovirami mobilnosti, dvomi sodelavcev, nizko stopnjo socialne podpore na delovnem mestu ter trenutki tako visoke prepoznavnosti kot tudi nevidnosti. Kronična izpostavljenost tem vrstam socialnih stresorjev z disregulacijo odziva človeškega telesa na stres povzroča občutljivost na bolezni in umrljivost.
Z besedami laika: neprestana bitka na delovnem mestu, ženske izpostavi k visoki ravni kortizola in visoka raven kortizola povzroči zdravstvene težave, kot so nespečnost, depresija ali celo težave z delovanjem jeter.
Ta študija nas gotovo ne sme odvrniti od naše želene poklicne poti, tudi če sodi v trenutno močno moško industrijo. Namesto tega bi morala sprožiti prepotreben pogovor o enakosti spolov na delovnem mestu.

smiling girls with drinks on the beach Dekliščina: Nekonvencionalne ideje za odlično žensko zabavo conda Pozabimo na Kickstarter, prihaja Conda! Naredite odličen prvi vtis. Kako naredimo dober prvi vtis? Maud Le Car surfa kar v visokih petkah. Maud Le Car – bejba, ki surfa v visokih petkah in miniču! ·