Rdečelaske
Kulturni izbor · knjige · Utrip mesta · zdravje & lepota

So rdečelaske najlepše ženske na svetu? Za rdečelase ženske veljajo številni stereotipi, ki pa niso znanstveno podprti. Bile naj bi temperamentne, zapeljive, pametne, priljudne, strastne, privlačne, željne zabave, svobodomiselne, zveste, trmaste, avanturistične, nepredvidljive, zbadljive, ognjevite … Karkoli je že res in ni, moški imajo zanje eno samo besedo – seksi. Rdeča barva namreč pomeni strast in moški naj bi, ko zagleda žensko z rdečimi lasmi, takoj pomislil na seks. Njihovo lepoto in seksapil je raziskoval tudi ameriški fotograf Brian Dowling, ki je v objektiv ujel več kot 100 rdečelask iz 20 različnih držav, njihove fotografije pa zdaj izdaja v obliki knjige portretov.

V Berlinu živeči ameriški fotograf Brian Dowling je zadnja tri leta potoval po svetu in za svoj projekt Redhead Beauty v fotografski objektiv lovil rdečelaske različnih narodnosti. Fotografije so nastale brez prisotnosti umetnikov ličenja, posebne osvetlitve in ekscesne rabe Photoshopa, saj je Dowling želel ponuditi resničen obraz žensk z rdečimi lasmi.

Svojih 130 portretov zdaj želi izdati v knjigi velikega formata, ki jo za 50 evrov že lahko prednaročite na platformi za množično financiranje Kickstarter.

PREBERITE ŠE: Mobilna viseča mreža Kinuu

Ste vedeli, da je rdeča barva las najredkejša barva las na svetu? Le okoli dva odstotka ljudi ima dve kopiji recesivnega gena na kromosomu 16, ki povzroči mutacijo na pigmentu feomelanin. Ta povzroči rdeče lase v različnih odtenkih, prinaša pa tudi značilne pegice ter svetlejšo kožo in barvo oči. Mutacija gena povzroči tudi različno staranje las. Namesto sivi te z leti postanejo blond ali beli.

Galerija – portreti rdečelask različnih narodnosti:

NizozemskaOdpri galerijo
fabula 2017 Festival Fabula 2017 bo tudi letos napovedal pomlad 301516-women-books-movies-The_Book_Thief-Sophie_Nélisse 7 knjig, ki vam ne bodo pustile spati Tina Maze - biografska knjiga Jaz. Tina. Tina Maze z biografsko knjigo Jaz. Tina. zookeepers-wife-poster-jessica-chastain 13 knjig, ki jih morate obvezno prebrati, preden postanejo filmi · · · · · ·