Inside North Korea.
V zraku · buzz buzz

Severno Korejo mnogi spoznajo skozi mnenja obiskovalcev, različne knjige, splet in medije ter turobne fotografije velikih blokov, stavb in bulvarjev. Kaj pa se zgodi, če vstopimo tudi v notranjost teh prostorov in si jih pobliže ogledamo?

Od velikih bulvajrev do barvite arhitekture v prostorih Severne Koreje, ki spominjajo na impozantni oder – Pjongjang, prestolnica Severne Koreje, je bila izbrisana z zemljevida zaradi bombardiranja v času korejske vojne, a mesto je 65 let pozneje začelo dobivati novo življenje. Popolna obnova Pjongjanga poteka v skladu z vizijo njihovega voditelja, ki arhitekturo uporablja kot način uveljavljanja moči in nadzora. Slogan gradnje pa se glasi: “usmerimo celotno državo v socialistično pravljico“.

V novi knjigi Taschen, ki jo je izdal novinar Oliver Wainwright, se ponuja redek vpogled v “kraljestvo“.  Knjiga z naslovom ‘Znotraj Severne Koreje‘ bralcem prikaže arhitekturno potovanje za zaprtimi vrati najbolj skrite države na svetu. S fotografijami, kot pravi Wainwright, je želel ponuditi vpogled v severnokorejsko otočje, ki je v pastelnih barvah.

Okoli 300 fotografij prikazuje prizore, ki se skrivajo za velikimi kamnitimi pročelji v državi, najbolj osupljivi pa so razkošni čudežni svetovi v bleščečih barvnih paletah.

Galerija slik – Socialistična pravljica

Inside North Korea.Odpri galerijo
32144330_2113373258931659_408652707851665408_n Vsi na Instagramu so obsedeni s tem londonskim klubom, še posebno z roza sobo Noben komar se ti ne bo približal: s tem odženeš komarje! Noben komar se ti ne bo približal: s tem odženeš komarje! suhyeon-choi-152083-unsplash Kaj oblika tvoje roke pove o tvoji osebnosti? To so stvari, ki znižujejo naše blagostanje in jih vsakodnevno nezavedno počnemo To so stvari, ki znižujejo naše blagostanje in jih vsakodnevno nezavedno počnemo · · · · ·