Lepotni triki s sodo bikarbono
Utrip mesta · zdravje & lepota

Sodo bikarbono so v lepotne namene uporabljale že naše babice in prababice. Le zakaj bi zaradi poplave kozmetičnih izdelkov, ki nam jih ponuja trg, pozabili na poceni in učinkovit lepotni prah, ki med drugim poskrbi za lepši videz naših zob, kože in las?

Soda bikarbona je vsestransko uporaben čudežni beli prah, s pomočjo katerega lahko poceni, hitro in učinkovito rešimo marsikatero lepotno težavo. Če se obremenjujemo zaradi slabega zadaha, rumenih zob, trde kože, utrujene polti in grobih las, kupimo (poceni) zavojček sode bikarbone in se z njim vred zaprimo v kopalnico…

Za bel nasmeh

Soda bikarbona odlično pobeli zobe. Dodajmo jo zobni pasti in z mešanico podrgnimo zobe. Rezultati bodo vidni že po nekaj tednih uporabe (sodo bikarbono za čiščenje zob uporabljajmo le enkrat tedensko).

Za sijočo kožo

Sodo bikarbono lahko zmešamo z vodo in nekaj kapljicami limone ter z gosto pasto zdrgnemo kožo našega telesa. S pomočjo pilinga bo naša koža kmalu sijala od zdravja.

Mehka koža

Če v lavorju raztopimo dve zvrhani žlici sode bikarbone, bomo dobili kopel za stopala, ki bo zmehčala trdo kožo na stopalih. Če se odločimo za mehčanje kože celotnega telesa, pa v banjo stresemo kar celo skodelico sode bikarbone.

Adijo, slab zadah

Soda bikarbona dobesedno uniči slab zadah, pomaga pa celo po kulinaričnih pregrehah v obliki česna in čebule.

Koži prijazen dezodorant

Soda bikarbona izniči tudi neprijeten vonj, ki veje iz naših stopal in podpazduh. v obliki paste iz vode in sode jo lahko nanesemo na kritična mesta in odženemo nezaželen telesni vonj.

Mehki lasje

Soda bikarbona blagodejno vpliva tudi na naše lasišče in lasem podari nežno mehkobo. V kolikor enkrat tedensko dodamo običajnemu šamponu eno žličko sode bikarbone, bomo dobili šampon, ki bo globinsko očistil naše lasišče.

Borovnice Zdravilna moč borovnic Nasveti za hujšanje Hujšanje za lenobe! iStock_000024974308_Double Lepe roke, lepi nohti – ogledalo človeka Spomladansko razstrupljanje Razstrupljanje telesa – prerojen skok v pomlad