vila4
Utrip mesta · arhitektura

Sodobno oblikovana arhitektura se nahaja v Khandali, zahodnem delu Indije. Tamkajšnja pokrajina in odprtost prostora z igro svetlobe igrata ključno vlogo pri celotnem projektu, imenovanem Monsoon Retreat arhitekturnega biroja Abraham John Architects.

Sodobna vila je bila oblikovana kot odgovor na okolje in omogoča pristen stik z naravo. Velika količina vegetacije in rastlinja zagotavlja zasebno atmosfero in kreira idealen kotiček za uživanje v prijetnem popoldnevu.

Dnevna soba te sodobne arhitekture je bila zasnovana kot zunanji prostor z veliko svetlobe in naravnim prezračevanjem. Odpira se na teraso, zunanjo leseno površino in vrtove na obeh straneh v skladu z zasnovanim konceptom. Neprekinjena stena služi kot teksturirano ozadje in daje dnevnemu prostoru rustikalen pridih.

Prostori so ustvarjeni skladno s svojo okolico in harmonijo ter spodbujajo trajnost z uporabo “zelenih” materialov, ki poudarijo toplino in transparentnost tudi medtem, ko se starajo. Zunanje površine in notranja dvorišča, celo stopnišče in jedilnica zunaj se bohotijo z zelenjem.

Prostor razsvetljujejo starinski lestenci s svečami, dnevne mizice in udobni naslonjači pa v stilu stilnega pohištva omogočajo prijetno posedanje v široko odprtih prostorih.

Več fotografij te sodobne arhitekture si oglejte v galeriji.

Odpri galerijo
Moderen dom, zgrajen na ohlajeni lavi 20 Moderna arhitektura na robu klifa z neverjetnim pogledom na morje Foto: RSI Studio Stavba, ki izgleda kot drevo · ·