Rumeni Moai
Utrip mesta · arhitektura

Pokrajina malo izven Seula razkriva pogled na majhno naselje sodobnih vikendov – živo rumenih hiš. Tega so postavili za nastanitev gostov, namenjenih v bližnji botanični park Morning Calm. Korejski arhitekturni studio Koossino, ki so mu zaupali arhitekturno zasnovo, je našel navdih v skrivnostnih kipih, Moaih, zaradi katerih je Velikonočni otok na seznamu UNESCO-ve zavarovane svetovne dediščine.

Šest sodobnih vikendov – počitniških rezidenc rumenih Moai-ev je lociranih na griču v pokrajini Gapyeong pri Seulu v Južni Koreji in so, tako kot znameniti kipi, enake oblike ter postavljene ena ob drugi. Rumeni dragulji, ki so jih izdelali v korejskem arhitekturnem studiu Koossino, v zeleni pokrajini izstopajo, ne samo zaradi asimetričnih oblik in živih barv, temveč tudi zaradi velikih steklenih površin, ki odkrivajo pogled v njihovo drobovje. Tam se rumena barva ponovno pojavi na vratih, stopnišču ter na pohištvu. Tako izstopa od beline in sive barve sten in zunanjosti hiše. Vsaka hiša ima v pritličju kuhinjo, ki vodi v majhen atrij in bazen, medtem ko so spalni del in kopalnice v zgornjem nivoju.

Rumeni MoaiOdpri galerijo
Foto: Boredpanda Magične skrivne sobe, ki pričarajo občutek varnosti Zgovorno pročelje zgodovinske vrednosti 1 Prenova znamenite rezidence v Kaliforniji · · ·