Fotoaparat Solarscan
V zraku · tehnologija

Solarcan je verjetno najbolj nenavaden fotoaparat, kar ste ga kdaj videli. Fotoaparat v obliki pločevinke omogoča zajem fotografije z dolgim časom osvetlitve.

Solarcan je edinstven fotoaparat, ustvarjen za zajem fotografij z dolgim časom osvetlitve tudi do več mesecev. Fotoaparat nekonvencionalne oblike je ustvarjen za zajem solarigrafskih analem, to je posnetkov, ki sledijo gibanju Sonca.

PREBERITE ŠE: Jollylook – vintage instant fotoaparat na meh iz recikliranega kartona

Solarigrafski fotoaparat Solarcan bo navdušil vse ljubitelje fotografije, umetnosti in astronomije. Znotraj plastenke se nahaja kakovosten fotopapir Ilford. Bolj kot to vas verjetno zanima, zakaj je fotoaparat oblikovan kot pločevinka. Avtor Sam Cornwell rad eksperimentira z vsakdanjimi predmeti in jim namenjajo drugačne vloge. Kot se je izkazalo, je oblika klasične pločevinka idealna, da prevzame vlogo fotoaparata. Zmedel vas bo verjetno tudi način, kako fotoaparat deluje, čeprav je povsem preprosto. V osnovi gre za camero obscuro.

Uporabljate jo tako, da ji najdete mesto, kjer bo izpostavljena Soncu. Nato odstranite pokrovček čez luknjico, ki je na stranskem delu pločevinke, da lahko skozi pride svetloba (seveda pločevinka ne vsebuje pijače). Ko želimo končati fotografiranje, odstranimo fotopapir v notranjost. To storimo tako, da vrhnji del pločevinke odpremo z odpiračem za pločevinke. Nastalo fotografijo zajamemo s pametnim telefonom in jo iz negativa spremenimo v pozitiv, da se vidi takšna, kot je bila scena v naravi. Fotoaparat lahko naročite na platformi za množično financiranje Kickstarter.

Galerija – Solarcan:

Fotoaparat SolarscanOdpri galerijo
Humanoidni robot Fedor Humanoidni robot Fedor tekmec po meri Terminatorja MacOS System 7.0.1 Uporabljajte računalnik s starim operacijskim sistemom Mac OS 7.0.1 Žepni prenosnik GDP Pocket GPD Pocket – žepni prenosnik, ki gre čisto zares v žep Facebook nas seli v virtualni svet. Facebook Spaces in druge pomembne novosti s Facebookove konference F8 · ·