Jahta solaris
Utrip mesta · mobilno

Luksuzne jahte le redko povezujemo s čisto energijo, toda ne luksuzne ladje podjetja Duffy London, Solaris, ki pluje na sončno energijo in za plovbo ne potrebuje fosilnih goriv. Plovilo krasi nenavaden dizajn in najnovejša tehnologija s področja sončne energije in baterij. Splavili jo bodo leta 2020.

Duffy London je izdelal luksuzno jahto na sončno energijo Solaris, ki zagotavlja brezogljično plovbo in plovbo povsem brez goriva. Velika večina jaht veliko časa preživi v pristanišču, kar Solaris izkorišča sebi v prid, prav tako se polni med plovbo. Ladja je med plutjem neslišna in lahko potuje z veliko hitrostjo tako kot jadrnica, le da se nam ni treba zanašati na vremenske razmere.

PREBERITE ŠE: Glider Yachts Super Sports (SS 18): luksuzni gliser na hoduljah

Pri podjetju Duffy London so poskrbeli, da zaradi ekološke naravnanosti Solarisa ne bi trpela luksuz in udobje. Sprejme lahko 10 gostov in sedem članov posadke, za katere je na voljo pet kabin in dve palubi (v dveh nadstropjih) za sproščanje in panoramski pogled na morje. Ponaša se z najnovejšo solarno tehnologijo in najnaprednejšimi baterijami. Meri 44 metrov in je široka 8,7 metra. Doseže lahko hitrosti do 45 vozlov (83 km/h), potovalna hitrost pa znaša 20 vozlov oz. 50 km/h. Nared bo leta 2020, zanjo pa bo treba odšteti 22 milijonov evrov.

Solaris – luksuzna jahta na sončno energijo:

Jahta SolarisOdpri galerijo

Volvo V90 Cross Country Volvo V90 Cross Country – V90 si je nadel gojzarje Pininfarina's E-voluzione: električno kolo Električno kolo Pininfarina E-voluzione: Ferrari e-koles Peugeot 3008 DKR Peugeot 3008 DKR – za nadaljevanje prevlade na reliju Dakar Roman Abramovič in njegovi avtomobili. Pregrešno dragi avtomobili, ki jih ima Roman Abramovič · · · ·