Solarni strešniki so prihodnost
Utrip mesta · dom

Solarni strešniki se ob nenehnem iskanju alternativnih virov energije ponujajo kar sami. Streho potrebuje vsaka hiša in zakaj se nam investicija v kritino ne bi povrnila. S sprejemanjem in pretvorbo sončne energije v toploto namreč solarni strešniki močno oklestijo mesečni račun za energijo in zmanjšajo izpuste ogljikovega dioksida v ozračje.

Sončni strešniki so prihodnost in v pot v energetsko neodvisnost oziroma samozadostnost. Poleg tega, da varujejo stavbo pred vremenskimi in drugimi vplivi kot vsaka druga kritina, tudi zbirajo sočno energijo, ki jo pretvarjajo v toploto za porabo v gospodinjstvu. Večinoma so izdelani so iz prosojnega stekla in so enakih dimenzij kot običajne kritine. Splošno pravilo je, da moramo pokriti nekje 8 m² strehe za segrevanje vode štiričlanske družine.

PREBERITE ŠE: Immortus – prvo solarno vozilo na svetu, ki se lahko vozi neskončno dolgo

”Invazivni” fotovoltaični sistemi kot so solarni kolektorji so preteklost! Prihaja doba solarnih strešnikov.

Solarni strešniki so prihodnostOdpri galerijo
Ideje za božično okrasitev doma Kreativne ideje, kako za božič okrasiti dom Božično drevo in okraski Xmas3 & Xmas Xmas3 & Xmas: leseno božično drevo in ročno izdelani okraski iz Slovenije Prozoren toaster Bamboo and Glass Prozoren toaster Bamboo and Glass za nikoli več zažgan toast Merkur Merkurjevi namigi za najlepšo praznično okrasitev ·