SONDORS
Utrip mesta · mobilno

Električni trikolesnik bo stal manj kot 10.000 evrov, na ceste pa naj bi pripeljal že to pomlad. Kot pravijo pri podjetju SONDORS, naj bi avtomobil napravil malo revolucijo v avtomobilski industriji, tako s tehnologijo, kot z dizajnom.

Februarja 2015 je podjetje SONDORS predstavilo električno kolo, ki je zaslužno za eno najuspešnejših “crowdfunding” kampanj na svetu. Podjetje je nato hitro postalo eno izmed največjih proizvajalcev električnih koles, zdaj pa je napočil čas, da se posvetijo še večji obliki prevoza. Postavljena vizija podjetja predvideva vpeljati nove smernice v industrijo električnih avtomobilov na način, da bi ljudem omogočili kakovosten električni avtomobil, po dosegljivi ceni.

SONDORS je navdih za trikolesnik dobil pri računalniki igri Gran Turismo, za obliko pa zaposlil italijanske oblikovalce, ki so posnemali obliko Ferrarija, Lamborghinija in Maseratija. Trikolesnik ima dva sprednja sedeža in enega zadaj za njima. Glede na izbrano baterijo, boste z enim polnjenjem lahko prevozili 120, 240 ali 320 kilometrov dolgo pot. Elektromotor priskrbi 170 konjskih moči in ker tehta zgolj 816 kilogramov, se lahko hitro premakne iz mesta. Pri kalifornijskem podjetju SONDORS, so že pričeli s pobiranjem rezervacij, ki vas bo stala 100 ameriških dolarjev. Obljubljajo dostavo strankam na dom, žal pa nam ni uspelo izvedeti, če to velja tudi za druge države ali zgolj za ZDA.

Galerija slik: SONDORS


SONDORSOdpri galerijo
Volkswagen Passat Volkswagen Passat: prenova enega najuspešnejših Volkswagnov in_car_a_primary_cmp_v01_005 VIRTUALNA ALI RESNIČNA? LIV JE NOVI OBRAZ VOZILA RENAULT KADJAR shutterstock_722426974 Kako kupiš odličen rabljen avtomobil? Mercedes-Benz V Mercedes-Benz V: rahla prenova za še več udobja ·