Foto: sony.com
V zraku · tehnologija

Pri Sony-ju so predstavili svoj najnovejši fotoaparat, za katerega trdijo, da je najmanjši DSLR na svetu. Mini fotoaparat je opremljen z zamenljivimi objektivi, vgrajeno bliskavico in Wi-Fi možnostjo povezave s spletom.

Njanovejši Sony-jev izum – Sony A5100 – se lahko s svojimi tehničnimi karakteristikami uspešno primerja z veliko dražjimi in večjimi fotoaparati iz Sonyjeve široke ponudbe. Od njih pa se razlikuje predvsem po ceni, ki je nekoliko nižja in dostopnejša, izjemni lahkotnosti ter mini velikosti.

Miniaturen fotoaparat se ponaša z 24,3 megapiksli, močnim procesorjem in izredno hitrim fokusom, ki željeni objekt približa in izostri že v 0,07 sekunde. Vgrajena bliskavica omogoča kvalitetno fotografiranje tudi v zatemnjenih prostorih, možnost Wi-Fi povezave pa omogoča brezžično dostopanje do računalnika, tablice in mobilnega telefona. Prenašanje fotografij iz naprave na napravo ni bilo še nikoli tako preprosto! Zanimivost sta tudi vrtljivi ekran, ki omogoča odlično “selfie” fotografijo in presenetljiva lahkost – fotoaparat Sony A5100 namreč tehta le lahkotnih 220 gramov.

story-behind-it-4-@2x Ringly: po pametnih telefonih, urah in oblačilih še pametni prstan Foto: unicrate Sense Sleep Monitor: monitor, ki zagotavlja maksimalen izkoristek spanca Moderno oblikovanje, ki navduši Spire – intiutivni “gadget”, s katerim bomo uspešno oddihali stres camera-lens-18211 2 Japonci razvili najhitrejši fotoaparat na svetu ·