Sony Alpha 7S III
V zraku · tehnologija

Sony je predstavil težko pričakovanega novinca v vrhunski seriji brezzrcalnih fotoaparatov polnega slikovnega formata Alpha 7S – fotoaparat Alpha 7S III. Ta združuje vrhunsko zmogljivost zajema slike ter klasično občutljivost, značilno za serijo “S”.

Sony Alpha 7S III se ponaša s povsem novim slikovnim senzorjem polnega formata z ločljivostjo 12,1 MP (približno, efektivnih) z ultra visoko občutljivostjo in širokim dinamičnim razponom, ki znaša več kot 15 stopenj osvetlitve. Na svoj račun bodo z njim prišli tudi snemalci, in sicer z možnostjo snemanja v ločljivosti 4K 120p z 10-bitno barvno globino in vzorčenjem 4:2:2. Novi senzor ustrezno dopolnjuje tudi novi slikovni procesor BIONZ XR, ki prinaša do osemkrat več procesne moči ter manjšo zakasnitev procesiranja.

Navdušujeta tudi novi mehanizem za odvajanje toplote in zaporedno snemanje na dve pomnilniški kartici, ki omogoča več kot eno uro snemanja v ločljivosti 4K 60p oziroma do izpraznitve baterije. A seznama novosti s tem še ni konec. Novi so še sistem samodejnega ostrenja (prvič je v fotoaparatu serije Alpha 7S na voljo hitro hibridno samodejno ostrenje), vmesnik zaslona na dotik ter zaslon LCD z odpiranjem na stran. Z vsem tem je fotoaparat Alpha 7S III ultimativno ustvarjalno orodje za profesionalne snemalce ter vse vrste fotografskih in video ustvarjalcev.

Novi fotoaparat polnega slikovnega formata z izmenljivim objektivom Alpha 7S III bo v Evropi na voljo septembra 2020 po predvideni maloprodajni ceni približno 4.200 evrov.

Galerija: Sony Alpha 7S III

Sony Alpha 7S IIIOdpri galerijo
533182 Nikon Z5: kompakten brezzrcalec polnega formata po nižji ceni Ec4c7eCWoAE-A0x Liteboxer: domača naprava za ritmično vodene vadbe boksa canon eos r5 Canon EOS R5: brezkompromisni paradni konj, ki postavlja nove standarde ezgif.com-webp-to-jpg (1) C-mask: pametna zaščitna maska, ki se poveže na tvoj telefon in prevaja tvoj govor ·