Sony a9 II
V zraku · tehnologija · gadgeti

Sony Alpha 9 II je fotoaparat, ki bo izpolnil vsak ukaz.

Že tako odličen model Alpha 9, katerega se drži status najboljšega brezzrcalca na trgu, je zamenjal novi Sony Alpha 9 II. Ta je večino svojega videza vzel iz modela a7R IV, obdržal pa enak senzor ločljivosti 24,2MP ter število točk ostrenja (693) kot poprej. Novosti bodo opazne predvsem v načinu fotografiranja, saj bo delovanje korenito pohitril nov procesor Bionz X. Ta bo omogočil, da bo nov fotoaparat hitreje ostril ter zanesljivejše sledil objektu, hkrati pa porabil manj baterije.

Nov sistem prepoznavanja umetne svetlobe naj bi preprečil nastajanje črt zaradi zaklopa (banding), izboljšana pa je tudi 5,5-osna stabilizacija senzorja za posnetke iz roke. Nova je še podpora SD karticam hitrosti UHS-II. Snemalci se ne bodo veselili dejstva, da Alpha 9 II ne snema 10-bitnega videa ali v načinu S-log. Alpha 9 II je namenjen predvsem fotografom, ki se s tem preživljajo. Njih pa nikakor ne bo razočaral. Prodaja se bo začela že ta mesec, za ohišje bo potrebno odšteti 5.400 evrov.

Galerija: Sony Alpha 9 II

Sony Alpha 9 IIOdpri galerijo
lg-tone-plus-free-tt-feat-1280x720 (1) LG Tone+ Free: brezžične slušalke, ki se same razkužijo Surface-2019-lineup Surface Duo: Microsoft predstavil telefon z dvojnim zaslonom in še veliko več akg_lifestyle_y50_bt Najboljše slušalke pod 100 evri GoPro Hero Max GoPro Hero Max: novi kralj 360-stopinjskih posnetkov ·