image19
V zraku · tehnologija · gadgeti

Zdi se, da bo pritoževanje nad poletno vročino kmalu postalo preteklost – Sony namreč predstavlja nosljiv tehnološki pripomoček Sony Reon Pocket, s katerim je mogoče prilagajati telesno temperaturo.

Reon Pocket je brezžična klimatska naprava, ki se ponaša z lahkotnostjo (tehta le 85 g) in visoko mero kompaktnosti – zahvaljujoč funkciji termoelektričnega hlajenja omogoča nenehno uravnavanje telesne temperature in tako poskrbi, da vam ni niti premrzlo niti prevroče.

Uporaba novega tehnološkega pripomočka je preprosta – na vas je le, da Reon Pocket vstavite v žep, posebno oblikovane podmajice. Temperaturo je mogoče uravnavati kar preko aplikacije, ki deluje v operacijskih sistemih iOS in Android.

Vzdržljiva baterija napravi omogoča 24 ur delovanja, napolniti pa jo je mogoče v 2 urah. Reon Pocket lastnikovo telo poleti ohladi za največ 13 stopinj, pozimi pa ogreje za 8 stopinj Celzija.

Sony je sicer zasnoval delal dve različici svojega najnovejšega aduta. Standardnemu Reon Pocketu se bo pridružil tudi model Lite, ki bo vključeval le osnovne funkcije. Japonsko podjetje zaenkrat še išče podpornike za svoj novi projekt. Napravo namerava lansirati še pred začetkom olimpijskih iger v Tokiu (24. julij 2020), zanjo pa bo potrebno odšteti med 12.760 in 19.030 japonskih jenov (med 105 in 157 evrov).

Galerija: Sony Reon Pocket

Sony Reon PocketOdpri galerijo
Origin Big O 2.0: igralni sistem, ki združuje računalnik, PS4 Pro in Xbox Origin Big O 2.0: igralni sistem, ki združuje računalnik, PS4 Pro in Xbox ZERO BREEZE MARK II Zero Breeze Mark II: ta klima v 5 minutah ohladi prostor za 11°C Cheetah-Mobile-CM-Translator-Indiegogo-Featured-image CM Translator: ta prenosna naprava prevaja govor v realnem času Hasselblad 907X Special Edition Hasselblad 907X Special Edition: kamera, ki obeležuje 50 let od prvega pristanka na Luni ·