Sony Vision-S
Utrip mesta · mobilno · V zraku · tehnologija

Ime Sony je poznano prav vsem, le malokdo med nami, pa bi to ime povezal z avtomobilskim svetom. Po vsej verjetnosti bi to naredili igralci iger na platformi Playstation, ostali pa bi se prvo spomnili na znameniti ‘walkman’, prenosnik, televizijo ali že omenjeno ‘igračarsko’ platformo. Od sejma CES 2020 bo tudi to pojmovanje drugačno.

S predstavitvijo avtonomnega električnega avtomobila Sony Vision-S, bo zdaj mogoča tudi asociacija z avtomobilskim svetom. Japonski tehnološki gigant je izdelal prototip avtomobila, da bi predstavili svoj tehnološki napredek pri razvoju senzorjev in zabavne tehnologije v notranjosti avtomobila. Sony Vision-S ima kar 33 različnih senzorjev, ki nadzorujejo zunanjost, kot tudi notranjost avtomobila. S tem so dali pri Sonyu velik poudarek napredni avtonomni vožnji. Pri tem ne smemo pozabiti na še nekaj velikih zaslonov v notranjosti, 360° avdio sistem in povezljivost, s katero bomo vedno povezani s svetom. Sonyev avtomobil je osnovan na novi električni platformi, na kateri bi lahko razvijali tudi električne SUV-je.

Sony Vision-S je bil razvit s pomočjo Magne Styer, pri razvoju pa so sodelovala znana podjetja, kot so Nvidia, Continental, Bosch in drugi. Pri Sonyu niso bili radodarni s tehničnimi informacijami, so nam pa razkrili, da ima avtomobil par električnih motorjev z močjo 200 kW, ki poženeta Vision-S od 0 do 100 km/h v 4,8 sekundah. Najvišja hitrost znaša 240 km/h. Sony še naprej ostaja v tehnoloških vodah in se ne podaja v svet avtomobilizma. Prototip Vision-S služi zgolj temu, da pokažejo koliko tehnološkega napredka so v preteklih letih dosegli pri znamki Sony.

Galerija: Sony Vision-S

Sony Vision-SOdpri galerijo
FISKER_OCEAN_COMPLETE_FINAL____02_09_CA-Mode_04 CES 2020: Fisker Ocean, električni SUV s funkcijo karaok Volkswagen Volkswagen kmalu z roboti za polnjenje električnih avtomobilov Hermès x Bugatti Chiron Hermès x Bugatti Chiron: najbolj moden avtomobil na svetu electric-gt-crate-electric-v-8_100716044_h Electric GT: električna predelava za ‘dizle in bencinarje’ · · ·