Sony Xperia 5 in Sony WF-1000XM3.
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Zaradi svojega unikatnega dizajna bo pametni telefon Sony Xperia 5 v roko padel lepše kot marsikateri drug telefon.

Po nekaj letih neuspešnih poskusov, da bi Sonyjevi telefoni spet množično romali v naše žepe, je japonski proizvajalec končno dovolj osvežil svojo linijo, da ta spet postaja mikavna. Tako so poleg Xperie 1, ki je prva uvedla filmsko razmerje stranic 21:9, sedaj predstavili še pametni telefon Sony Xperia 5, ki naj bi bila kompaktnejši bratec enici. Pa naj spomnimo, da so ravno Sonyjeve kompaktne različice bile pri nas najbolj popularne.

Zanimive so tudi njegove lastnosti. Zaslon bo pri 15,4 centimetra diagonale še vedno velik, a bo zaradi razmerja 21:9 veliko bolj visok kot pa širok in bo zato lepše padel v roko. Slika se bo v ločljivosti 2,560 x 1,080 prikazovala s pomočjo tehnologije OLED. Zaslon bo podpiral HDR vsebine ter imel možnost spreminjanja vsebine v HDR. Xperio 5 bomo za igranje igric lahko priključili tudi na DualShock 4 kontroler. Zadaj bo telefon imel 3 kamere, standardno, telefoto in ultra široko. Te naj bi pri snemanju ljudi fokus zaklenile na oči, kot to počnejo Sonyjevi brezzrcalci. Telefon bo poganjal Snapdragon 855, imel bo 6 GB delovnega pomnilnika in 128 GB prostora za shranjevanje. Baterija velikost 3,140mAh bi morala zadoščati za vsaj en dan uporabe. Prodaja se naj bi začela v začetku oktobra.

Galerija: Sony Xperia 5

Sony Xperia 5 črnaOdpri galerijo

samsung-galaxy-a90-5g Samsung Galaxy A90 5G: tudi srednji razred postaja najhitrejši 08-2019-Samsung-Note-10 Samsung Galaxy Note 10: trenutno najbolj popolni pametni telefon DSC00636 BoringPhone: pametni telefon, ki nudi VELIKO, a hkrati minimalno Samsung Galaxy A50 Samsung Galaxy A50: zasnovan za premium izkušnje · ·