Najboljši_Lolitin_sladoled
Utrip mesta · kulinarika

Podjetje SoolNua je pred kratkim objavilo zmagovalce SoolNua World ICECREAM Index izbora. Kot najboljša sladoledna destinacija na svetu je na tekmovanju zmagala Slovenija, sledijo pa ji Anglija (Bournemouth) na drugem mestu in Islandija (Rejykjavik) na tretjem mestu. Žirijo je uspela prepričati slaščičarna Lolita, ki je del verige lokalov Kaval Group.

SoolNua World ICECREAM Index je bil ustanovljen z namenom odkrivanja in izbora najboljših ponudnikov sladoleda na različnih destinacijah sveta, ki jih lahko okušajo tudi poslovni gostje, torej udeleženci kongresov, konferenc in ostalih srečanj.
Letos je na tekmovanju za najboljšo sladoledno destinacijo zmagala Slovenija in slaščičarna Lolita, ki je uspela prepričati žirijo s pridobljenimi skoraj 10 tisoč glasovi ter s sistematičnim načinom promoviranja destinacije.
Lolita Kaval Group se je leta 2012 tudi uvrstila v finalni izbor nominirancev za najboljši interier nagrade RBDA v Londonu. V letu 2015 pa je bila nagrajena z Znakom Ljubljanske kakovosti.

PREBERITE ŠE: Lolitina sladka kulinarična šola zopet vabi v svoje vrste

A Lolita ni edina slovenska slaščičarna, ki se je uspela uvrstiti med top deset najboljših sladolednih destinacij na svetu. Na osmem mestu se je med drugim znašel tudi Dvor Jezeršek, ki ga najdemo v Cerkljah na Gorenjskem.

To je 25 najboljših sladolednih destinacij na svetu:

1. Ljubljana
2. Bournemouth
3. Rejykjavik
4. Cannes
5. St. Louis
6. Arlington
7. Frankfurt
8. Zgornji Brnik, Cerklje na Gorenjskem
9. Vancouver
10. Los Angeles
11. Toronto
12. Dublin
13. Bratislava
14. Copenhagen
15. Kerry
16. Sorrento
17. Dunaj
18. Amalfi
19. New York
20. Washington, DC
21. Chicago
22. Amsterdam
23. Biella
24. Luz, Lagos
25. London

Slaščičarna LolitaOdpri galerijo
kuharska_akademija_september (12) Kuharska akademija – CITY CHEF: S slastnimi kostanji in sočnimi gobicami v jesen Kako pravilno razrežeš torto? Kako pravilno narežeš torto? Odprta kuhna v Kopru Odprta kuhna nadaljuje kulinarično misijo v Kopru Serija "Pantone Smoothies" “Pantone Smoothies” – ko se v umetnosti združijo barve in kulinarika · ·