Spaceport America
V zraku · buzz buzz

Spaceport America je kraj, kjer vas bodo zapeljali do zvezd in nazaj.

V Novi Mehiki je družba Virgin Galactic zgradila Spaceport America, prvo letališče na svetu, ki bo namenjeno komercialnemu letanju v vesolje in nazaj. Ogromno letališče, ki so ga požegnali za “Prehod v vesolje” (“Gateway to Space”) se razteza na 70 kvadratnih kilometrih, načrt zanj pa je narisalo arhitekturno podjejte Foster + Partners.

Spaceport America ima več funkcionalnosti. Ima ogromen hangar za letala in vozila, nadzorni center za misije, ter seveda prostore, kjer lahko bodoči astronavti trenirajo in se pripravljajo na vzlet. Da pa lahko temu rečemo pravo letališče, se lahko vsi med gledanjem vzletov in pristajanj okrepčajo v restavraciji. Letališče bo služilo tudi kot prostor za preizkuse novih tehnologij. Trenutno je prvi komercialno let v vesolje že zaseden, če pa bo cena ostala enaka tudi v prihodnje, bo za sedež potrebno odšteti preračunanih 225 tisoč evrov.

Galerija: Spaceport America

Spaceport AmericaOdpri galerijo

Sestrski projekt Chodník korunami stromov na Slovaškem Pot med krošnjami Pohorje: nova atrakcija na Rogli 5+ najbolj izobraženih hollywoodskih igralcev 7 najbolj izobraženih hollywoodskih igralcev Passport-Photos-Max-Siedentopf2-1280x905a Passport Photos: to so norosti, ki jih lahko počnemo, ko se fotografiramo za osebni dokument cover-seksi-imena Ti je ime Jožica?! Po mnenju mnogih so to najbolj seksapilna ženska imena! · ·