švedska
Utrip mesta · destinacija

Neomejeno število ležišč in kopalnic, hrana kamorkoli se obrneš, svežega zraka dovolj za izvoz in panoramski razgled! Kakšno luksuzno letovišče mora to biti, se sprašujete, kaj? Pa ni. Je kar cela država, Švedska bolj natančno. Je to hec ali gre za nov način turistične promocije preko popularnih spletnih platform?

Že kar nekaj domiselnih objav smo lahko videli na strani Airbnb, recimo, nočitev v najbolj znanemu glasbenemu studiu Abbey Road ali pa v enajstih gradovih v Italiji itd. A tale najbrž prekaša kar vse. Allemansrätten oz. ‘svoboda raziskovanja’ je oblika potovanja, na katerega te Švedska na domiseln način zdaj vabi. Na Airbnbju lahko tako izbirate med 9 pokrajinami te severnoevropske države, od stockholmskega kamnitega arhipelaga, narodnega parka Sarek pa do plaž ob Baltiku. Na poti boste lahko srečali trop jelenov, ujeli kakšno ribo ali pa iz kanuja občudovali Rogen.

PREBERITE ŠE: ŠVEDSKA JE PRVA DRŽAVA NA SVETU Z LASTNO TELEFONSKO ŠTEVILKO

No, seveda se ne da plačati rezervacije prek Airbnbja, lahko pa tam najdete vrsto napotkov in namigov, ki vam bodo na poti prišli zelo prav. Če ste bolj raziskovalne narave, je tole pisano prav na vašo kožo.

Galerija slik: Švedska je na Airbnbju

ŠvedskaOdpri galerijo
18513197_1699711553663906_298301623489265664_n Renaissance Island: čarobni otok na Karibih Longitude 131° Longitude 131°: luksuzno kampiranje v popolni divjini trusted housesitters Trusted Housesitters: bivajte v dvorcu ali sanjski vili brezplačno · · · · · ·