Prekrasni ledeni gradovi
V zraku · buzz buzz

Ta prekrasna zimska pravljica je zamrznjen labirint hodnikov, tunelov in ostalih ledenih formacij, ki jih te dni lahko vidimo v številnih ameriških državah.

Neverjetne ledene gradove je ustvaril Brent Christensen, ki jih je pričel graditi, ko se je z družino preselil v Utah. Njegov prvi poskus je bil domači ledeni gradi, ki ga je Brent zgradil za svoje otroke, svojo idejo pa je nato stopnjeval ter od takrat z dvorišča prešel na veliko večje prostore, kjer si njegove ledene skulpture lahko ogleda vsak.

Vsako zimo družina Christensen in ekipa kiparjev prične z delom in oblikuje več kot 5000 ledenih sveč, ki jih nato postavijo skupaj kot temelj skulptur. Ko je led dovolj trden se prične rezanje, vsak ledeni grad pa zaznamujejo tudi nepričakovane ledene formacije, za katere poskrbijo temperature in veter. Vse konstrukcije so v celoti izdelane iz ledu in snega.

Prekrasni ledeni gradoviOdpri galerijo
Amsterdam Hiperpolet skozi čare Amsterdama 1549223_10152191358434800_917537003_n Ujeti v led & pomoč gasilcem s SMS – GASILEC na 1919 Spa hotel sredi vinogradov Eko hotel za vse romantične duše Ulična umetnost iz barvnega peska Umetnine iz barvnega peska zavzele ulice New Yorka ·