atelier-audemars-piguet-museum-1
Utrip mesta · arhitektura

Pri Bjarke Ingels Group so končali sodoben muzej za luksuznega švicarskega urarja Audemars Piguet. Ta stoji zraven originalne delavnice Julesa Louisa Audemarsa in Edwarda Augusta Pigueta iz leta 1875.

Spiralna zgradba, ki je svoj dom našla v dolini Vallée de Joux, v mestecu Le Brassus v Švici, je sodobno dopolnilo zgodovinske zgradbe. Stene iz strukturiranega ukrivljenega stekla podpirajo jekleno streho, na kateri je v namen uravnavanja temperature zasajena trava, mrežice iz medenine pa filtrirajo svetlobo.

Obiskovalci začnejo s svojo turo originalni zgradbi zraven, nadaljujejo pa v smeri urinega kazalca, kjer jih čaka zbirka 300 ur! V samem središču spirale se v stekleni krogli nahaja najzapletenejši kos znamke, ura Universelle, obdaja jo osem drugih ključnih ur znamke Audemars Piguet. Vse skupaj spominja na Osončje, kjer je Universelle središče, ostale ure pa krožijo okoli nje.

V moderni zgradbi boste lahko našli tudi dva ateljeja, ki prikazujeta osemmesečni postopek podjetja pri sestavljanju 648 luksuznih kosov.

Muzej Atelier Audemars Piguet naj bi se odprl 25. junija letos.

Galerija: Spiralni muzej Atelier Audemars Piguet v Švici

Spiralni muzej Atelier Audemars Piguet v ŠviciOdpri galerijo
beli penthouse Ta eleganten monokromatski penthouse v Ukrajini so mokre sanje vsakega minimalista! 20200417-The18-Image-Biggest-Football-Stadium copy To bo največji nogometni stadion na svetu, stal bo na Kitajskem! Hiša Stealth Hiša Stealth: radikalno bivališče za bondovskega zlobca arquitecto1 Moderna hiša Benahavís v Malagi odlično izkorišča svoj teren · · · ·