dslr-cover
V zraku · tehnologija

Vedno redkeje vidimo ljudi z zrcalno-refleksnimi fotoaparati v roki, no razen, če niso Poklicni fotografi. Kakovost fotografij, ki nastanejo z mobilnimi telefoni, večini očitno zadošča. A možnosti, ki nam jih DSLR-ji nudijo, so med ljubiteljskimi fotografi še vedno neizkoriščene, in ko jih enkrat poznate, se težko vrnete k fotografiranju z mobilnikom. Kako te možnosti spoznati?

Če ni časa za obisk fotografske delavnice ali branje knjige na to temo, si lahko pomagate s spletnim orodjem Photography Mapped. Gre namreč za spletno stran, kjer so zelo interaktivno razloženi vsi osnovni pojmi, ki jih morate pri fotografiji in DSLR-ju poznati. Vodijo vas skozi proces tako, da se sproti učite, kako posamezni elementi aparata vplivajo drug na drugega, ko spreminjate nastavitve.

Na spletni strani se pojavi objekt, ki ga želite fotografirati, pri tem pa spreminjate nastavitve (hitrost zaklopa, odprtost zaslonke, ISO itd.) ter tako v realnem času vidite, kako nastavitve vplivajo na fotografijo.

S Photography Mapped boste tako lahko hitreje in bolj učinkovito prišli do osnovnega znanja DSLR-fotografiranja.

cover-garmin Pametna ura Garmin Quatix 5 Marine cover-microsoft Microsoft: Prihajajo najlepši Windowsi vseh časov 11052017Nike-Unlimited-Stadium-2 Nike: prva LED-tekaška steza, ki je korak pred časom Tvit Framed Tweets – najbolj razvpiti ‘čivki’ zdaj v okvirjih ·