Netipično brezpilotno letalo Sprite
V zraku · tehnologija

Do zdaj smo se nekako že navadili obliko brezpilotnih letalnikov, ki pa, roko na srce, ni najbolj praktična. Gre za precej konkreten in okoren kos. No, dron Sprite se požvižga na oblikovne standarde in si je izbral povsem svojo, neortodoksno obliko. Namesto širine je zrasel v višino in deluje kot malce večja baterija in nek kak mutiran insekt. Prednaročite ga lahko na Kickstarterju, pričakujete pa že julija 2015.

Sprite, pod katerega se je podpisal Ascent AeroSystems štrli od večine komercialnih brezpilotnih letal. Dobesedno, saj ga je precej več v višino kot v širino. In prav dizajn je tisti, ki omogoča, da je dron bolj trpežen in vodoodporen, zložljiva ločena propelerja pa, da je še toliko bolj mobilen. Kar se tiče tehnikalij, GPS omogoča precizno navigacijo, njegov domet znaša 6,5 kilometra, dogajanje pa zajema v 1080p kakovosti.

PREBERITE ŠE: Lily: prva ”throw-and-shoot” drone kamera

Če ste avanturist ali resen fotograf, potem je Sprite dron, ki ga potrebujete, saj je tako mobilen kot vi. Poleg tega ponuja številna avtonomna vodenja, kot je letenje do izbrane točke in način ”Follow Me”, kjer je trot kot vaša senca, ki vam slepo sledi. Vi pa lahko njegovi kampanji sledite na Kickstarterju. Vaš bo za preračunanih 710 evrov.

Netipično brezpilotno letalo SpriteOdpri galerijo
ORTO TRIPSTER Naveličani iskanja Wi-Fi točk v tujini? Mini računalnik ASUS Pen Stick ASUS Pen Stick – miniaturen računalnik, ki meri le ducat centimetrov SanDisk Ultra Fit 3.0 je najmanjši 128 GB velik USB ključek na svetu. SanDisk Ultra Fit 3.0 je najmanjši 128 GB USB ključek na svetu Batteriser avtonomijo alkalne baterije podaljša kar za 8X. Batteriser – ko baterija za enkratno uporabo dobi devet življenj ·