Photo by Paige Smock on Reshot
V zraku · odnosi

Znanost razkriva, kolikokrat na teden se med rjuhami igrajo srečni pari. Presenečeni boste.

Raziskava, ki so jo objavili pri The Society of Personality and Social Psychology, je ugotovila, da srečni pari potrebujejo spolne odnose… enkrat na teden.
Študija, ki jo je izvedla University of Chicago, je zajela 30 tisoč parov. ‘Enkrat na teden’ se morda sliši malo. No, vsaj manj, kot bi večina pričakovala, toda vsi vemo, da lahko v spalnico kaj hitro vstopijo tudi obveznosti in utrujenost.

Kar je po njihovem mnenju pomembno, je to, da je vzdržujemo intimno vez, kar pa še ne pomeni, da moramo imaeti spolne odnose vsak dan (še posebej, če smo pri vzdrževanju te intimne povezave uspešni). Amy Muise, vodilna raziskovalka, meni, da so za srečno zvezo pomembni predvsem odprtost in pogovori o spolnih potrebah.
Pomembno je torej, da ohranjamo intimno vez in da s spolnimi odnosi ne ‘tečnarimo’ preveč.

shutterstock_768971593 10+ intimnih trenutkov, ki bi jih moral vsak par doživeti vsaj enkrat Ljubke ilustracije: to počne čisto vsak par, ki se močno ljubi Ljubke ilustracije: to počne čisto vsak par, ki se močno ljubi Bolečina, ki je ne privoščiš nikomur: tako se naše telo odzove na razhod! Bolečina, ki je ne privoščiš nikomur: tako se naše telo odzove na razhod! Skrivnosti, ki ženskam niso znane: tako moški gleda na razmerje! Skrivnosti, ki ženskam niso znane: tako moški gleda na razmerje! · · ·