shutterstock_382382806
V zraku · buzz buzz

Aplikacije za zmenke so dandanes nekaj povsem normalnega. Navsezadnje smo tehnološka družba in veliko našega življenja se prestavlja na telefonske in televizijske zaslone. Tinder, Grindr in podobne aplikacije nam do neke mere olajšujejo življenje. Vendar pa je lahko njihova uporaba tudi dvorezen meč. Preberite, katera so srhljiva dejstva o ‘dating’ aplikacijah, o katerih vam nihče ni nič povedal.

To so srhljiva dejstva o ‘dating’ aplikacijah, o katerih vam nihče ni nič povedal.

Vsi najbolj popularni uporabniki so belci

Business Insider je pred kratkim izdal seznam 10 najbolj popularnih samskih posameznikov v posameznih mestih v Združenih državah Amerike. Čeprav v teh mestih živijo raznovrstne rasne skupine, so s veliki meri najbolj popularni uporabniki belci. Temnopolti in uporabniki azijskega porekla imajo na spletnih zmenkovalnicah veliko manj interakcij z drugimi uporabniki. Raziskovalci so ugotovili, da ljudje nebele rase niso v povprečju nič manj privlačni. Kaj je potem vzrok takšnih rezultatov? Vprašati se moramo torej, kako globoko so zakoreninjeni naši predsodki.

Vaši podatki se morda uporabijo za etično sporne študije

‘Dating’ aplikacije so leglo uporabnih podatkov, ki jih je v normalnih okoliščinah težje pridobiti – od spolnih fantazij, prek spolne usmerjenosti do dinamike moči med spoloma. V pogojih poslovanja ima Tinder zapisano, da se morajo uporabniki strinjati s tem, da ima Tinder pravico do kontrole nad bazo fotografij uporabnikov. Tako podatki iz Tinderja kot iz aplikacije OKCupid pa so že bili del različnih študij.

Tinder kopiči cel kup podatkov o svojih uporabnikih

Tinder zbira veliko več podatkov, kot verjetno mislite. Od profilnih slik, do lokacije nahajanja – da ne govorimo o starosti posameznika ter njegovi seksualni orientaciji. Vse te informacije prostovoljno posredujemo tem aplikacijam, vendar se tega po navadi niti ne zavedamo – neskončno dolgih pogojev poslovanja se pač nikomur ne ljubi brati.

Grindr je delil podatke o svojih uporabnikih s HIV zunanjim podjetjem

Grindr je delil podatke o zdravstvenem stanju svojih uporabnikom z zunanjimi podjetji. Ko so bili obtoženi neetičnega delovanja, so vodje podjetja zgolj zamahnile z roko ter se zavarovale z argumentom, da to »tako ali tako vsi počnejo«. Slednje je glede na zgoraj našteta dejstva res, vendar ni zato nič manj strašljivo, temveč še bolj. Bodite previdni pri uporabi ‘dating’ aplikacij.

PREBERITE ŠE: Kaj telesna govorica pove o vašem romantičnem odnosu?

americans-answer-can-you-name-country-jimmy-kimmel-26 Američane vprašajo ‘neumno’ lahka vprašanja, odgovori pa porazni 800.000 lego kock za češnjevo drevo, ki je vstopilo v Guinessovo knjigo rekordov. 800.000 kock Lego za češnjevo drevo, ki je vstopilo v Guinnessovo knjigo rekordov Arheologi našli ogromno črno grobnico v Egiptu, ki je obnorela splet. Arheologi našli ogromno črno grobnico v Egiptu, ki je obnorela splet stopnišča 10 + stopnišč, ki so estetsko tako dovršena, da vas bodo zmedla · · ·