Najdražlji čips na svetu
Utrip mesta · kulinarika

Švedska mikropivovarna S:t Eriks poleg piva po novem ponuja tudi najdražji čips na svetu. Za pet rezin morate odšteti zasoljenih 499 švedskih kron, kar je približno 50 evrov oz. 10 evrov na rezino! In vi ste mislili, da je drag čips Pringles!

Čips velja za relativno poceni prigrizek, ki je že več kot 160 let redni spremljevalec pijači, kot je pivo. Švedska vodilna mikropivovarna S:t Eriks pa je iz čipsa naredila pravo delikateso, ki se odlično poda k njihovem pivu. Izdelujejo namreč najdražji čips na svetu.

PREBERITE ŠE: Kava z viagro = kava kot afrodiziak

Za pet rezin njihovega čipsa morate odšteti kar 51 evrov! In kaj upravičuje tako visoko ceno? Izdelan je iz tartufov, nabranih v okolic Ferskih otokov, čebule, ki raste blizu švedskega mesta Leksand, pivine piva India Pale Ale, kopra, nabranega na polotoku Bjäre, gobe Tricholoma matsutak in krompirja, pridelanega na pobočju, imenovanem Ammarnäs, kjer krompir pridelujejo ročno in v zelo omejenih količinah. Ob nakupu embalaže s petimi rezinami čipsa dobite tudi potrdilo o avtentičnosti.

Galerija – najdražji čips na svetu:

S:t Eriks: najdražji čips na svetuOdpri galerijo

cover-1000-600-activia-ula-furlan Po čem hrepenijo ženske, je razkrila raziskava blagovne znamke Activia Kako najlažje olupiti kostanj? Kako najhitreje olupiti kostanj? Kava z viagro Stillbull: To je najbolj pohotna kava z viagro, za divja jutra Kitchen Confidential (Fox) Season 1Fall 2005Shown: Bradley Cooper (as Jack) 10 zanimivosti o hrani, ki jih zagotovo niste vedeli · ·