Star Wars Collectibles - detajlne replike rekvizitov iz Vojne zvezd
V zraku · buzz buzz

Vsak ljubitelj Vojne zvezd si je kdaj zaželel, da bi imel v lasti svetlobni meč. In ga lahko ima. Obstajajo namreč številne replike. A ne replike izpod prstov Disneyja in Lucasfilm. To se je zdaj spremenilo. Slednja sta namreč zagnala uradno kolekcijo replik (Star Wars Collectibles) nekaterih najbolj ikoničnih rekvizitov iz te priljubljene vesoljske franšize, ki jih zanje izdeluje Proshop at Pinewood Studios, podjetje, ki je bilo zadolženo tudi za originale. Dihajte, oboževalci Vojne zvezd, dihajte!

Ljubitelji Vojne zvezd so znani kot strastni zbiratelji tematskih izdelkov vsega, kar je vezano ne temo Vojne zvezd, in jih tega tudi ni sram priznati. Zdaj so dobili nove igračke, za katere lahko zapravljajo tone denarja. Disney in Lucasfilm sta namreč zagnala uradno kolekcijo replik rekvizitov Vojne zvezd (Star Wars Collectibles), tistih najznamenitejših, ki smo jih lahko do zdaj do takih podrobnosti občudovali zgolj na filmskem platnu.

Ker gre za uradne in izjemno natančne replike, je temu primerna tudi cena zbirateljskih kosov, ki se giba med 1250 in 3500 ameriškimi dolarji za kos. Iz zadnjega dela Vojne zvezd, Vojna zvezd: Sila se prebuja, so med drugim na voljo stopljena Darth Vaderjeva čelada, okrvavljena Stormtrooperjeva čelada FN-2187 (Finn), svetlobna meča Rey in Kyla Rena ter Chewbaccov laserski samostrel.

PREBERITE ŠE: Star Wars jedilni servis, pribor in pogrinjki

Gre za popolne kopije filmskih rekvizitov (izdeluje jih Proshop at Pinewood Studios iz Anglije, ki je bil zadolžen tudi za originale), kar jim je uspelo s pomočjo digitalnih 3D-podatkov, ki so jih uporabili že pri izdelavi delovnih rekvizitov, ki so jih sicer do najmanjših podrobnosti ročno izpilili še ročni mojstri. Vsak izdelek ima svoj podstavek in čip, ki hrani serijsko številko.

Star Wars Collectibles - detajlne replike originalnih rekvizitov iz Vojne zvezdOdpri galerijo
LG Cord Zero Stavbo preplezala z vakuumskim sesalnikom! Stepan - medved, ki je hišni ljubljenček Ruski par, ki ima medveda za hišnega ljubljenčka Naključne fotografije The Coincidence Project – ne tako zelo naključne fotografije Klasične umetnine na sodoben način Klasične umetnine na Instagram način ·