Zabaviščni park Star Wars Land
Utrip mesta · destinacija

Disney je nedavno ponudil ne le prvi vpogled v novi film iz vesoljske sage Vojna zvezd (Star Wars: The Last Jedi je drugi film iz trilogije, povezane s svetom Vojne zvezd in ločen od prvote serije), ampak tudi v tematski park Star Wars Land, ki nastajal v sklopu Disneylanda, in s tem kar dvakrat razveselil oboževalce serije filmov Star Wars.

Zabaviščni park Star Wars Land je težko pričakovani tematski park, s katerim zabaviščni park Disneyland širi svojo ponudbo atrakcij na temo Star Wars. Vzporedno že dve leti nastajata kar dva tematska parka, posvečena tej vesoljski filmski sagi, katere pravice je od podjetja Lucas Film kupil Walt Disney Co.

Ta je v teh dneh kar dvakrat razveselil oboževalce serije Star Wars. Najprej z dražilnim napovednikom za film Star Wars: The Last Jedi, zdaj pa smo dobili še prvi resen vpogled v nova zabaviščna parka, posvečena najuspešnejši vesoljski filmski sagi. Že pred leti je izvršni direktor Disneyja Bob Iger dejal, da želi Disney vse od odkupa pravic za Vojno zvezd z njo prepresti celotno podjetje in jo vzdrževati “ne samo na filmskih platnih, temveč tudi v resničnem življenju“. Star Wars Land bo največja širitev tematskih zabaviščnih parkov Disneyland.

PREBERITE ŠE: Columbia x Star Wars: zimske jakne, ki jih je navdihnila Vojna zvezd

Tematska parka Star Wars Land nastajata ne tako zelo, zelo daleč stran, in sicer v floridskem Orlandu poleg parka Disney Hollywood Studios in v kalifornijskem Anaheimu zraven Disneylanda. Ko bosta končana – to naj bi se zgodilo leta 2019 –, naj bi se razprostirala kar na 5,6 hekaterja površine. Vaša dejanja v njem bodo imela posledice. Če boste na atrakciji, na kateri boste upravljali plovilo Millennium Falcon, za krmilom katerega je v filmu sedel Han Solo, slabo odrezali, jih boste pozneje morda ”slišali”. Prav tako boste lahko izbirali stran, in sicer prestopili med upornike ali v vojaško frakcijo Prvi red.

V kakšen svet bomo vstopili, še ni povsem znano, je pa znano, da kraj obstaja na zemljevidu Vojne zvezd in da je obogaten z antično zgodovino ter z maroškim pridihom. Nič v parku ne bo delovalo ‘poceni’, pričakujete pa lahko družbo kopice droidov, vključno z znamenitim BB-8.

Galerija – Star Wars Land:

Zabaviščni park Star Wars LandOdpri galerijo
Bolgarija Skrite lepote Bolgarije skozi fotografski objektiv Najmanjši grad v Britaniji Želite živeti v gradu? Zdaj lahko, in to za ceno stanovanja! Futuroscope, Poitiers, Francija Najboljši zabaviščni parki v Evropi Na vodi lebdeče hotelske sobe. Mizukami: hotelske sobe, ki lebdijo na vodi in vas odpeljejo na samotni otok · · · · · ·