Stara cementarna je zdaj moderen dom.
Utrip mesta · arhitektura

Ko je Ricardo Bofill leta 1973 naletel na razpadajočo cementarno, je takoj videl njen potencial. Tako se je rodila La fábrica in skoraj 45 let pozneje je cementarna spremenjena v spektakularen in edinstven dom. Njegova notranjost vam bo vzela dih!

Cementarno, ki se nahaja čisto blizu Barcelone, so zaradi onesnaževanja po drugi svetovni vojni zaprli. Ricardo Bofill in njegova ekipa so si naložili več dela, kot so pričakovali, in po delni dekonstrukciji so odločni arhitekti zunanjost obogatili s čudovito vegetacijo, notranjost pa spremenili v moderen življenjski prostor.

PREBERITE ŠE: Dynamic Tower: Dubaj dobiva tudi vrteči se nebotičnik!

La fábrica je še vedno nedokončana, Bofill pa nanjo gleda kot na lastno življenje, kot na svojo vizijo, ki s prihodnostjo spreminja obliko. Industrijski dimniki, ki so nekoč onesnaževali zrak, so danes prekriti z bujnim zelenjem, kar je čudovit primer tega, kaj lahko naredi ustvarjalni um.

Galerija – stara cementarna je zdaj dom, ki vam bo vzel dih!

Stara cementarna je zdaj moderen dom.Odpri galerijo
Prehodi za živali Fascinantni živalski nadvozi in podvozi Apple Park Apple se seli v futuristični Apple Park, drzno vizijo Steva Jobsa Vrtljivi nebotičnik Dynamic Tower Dynamic Tower: Dubaj dobiva tudi vrteči se nebotičnik! Maracana Klavrna podoba olimpijskega prizorišča v Riu – tako je danes videti Maracana · · · ·