Stärke: Porsche 356 Speedster – replika
Utrip mesta · mobilno

Klasični Porscheji 356 so dandanes med zbiratelji in ljubitelji avtomobilskih klasik zelo iskani primerki jeklenih konjičkov, še posebno tisti z oznako Speedster. Najbolj priljubljene različice tega modela lahko dosežejo ceno prek 100.000 evrov. A ni vse tako črno, kot je videti na prvi pogled. Arizonsko podjetje Stärke je namreč ponudilo odlično alternativo.

Pri Stärku za osnovo svoje mojstrovine uporabijo Porscheje Boxter, najraje tiste iz obdobja med leti 1997 in 2012, ki so cenovno veliko bolj dosegljivi kot originalni klasiki.

Mojstri pri Stärku se tako potrudijo, da je vaš Boxter na las podoben klasičnem modelu 356 Speedster. Dizajn tako dobi zaobljene linije, dodajo mu okrogle luči in kolesa delno skrijejo pod velike blatnike. Zračnih odprtin klasični modeli sicer nimajo, a ker so v tem primeru potrebni, delujejo na modernem Speedsterju še toliko bolje. Vsak avtomobil je narejen po naročilu, kar strankam omogoča prosto izbiro barve karoserije.

Notranjost retro Speedsterja je mešanica klasične in moderne tehnologije. Kabina je preprosta in tudi v tem primeru imajo stranke proste roke pri izbiri barve in oblazinjenja notranjosti, kot tudi platnene zložljive strehe. Osrednji zaslon ostaja moderen, tako da imamo lahko v retro avtomobilu na voljo navigacijo in informacijsko-zabavni sistem.

Načeloma pri Stärku motorjev ne predelujejo, lahko pa si stranka izbere malce močnejšo različico 3,7-litrskega motorja, ki ima 375 konjskih moči in 350 Nm navora. Večina nadomestne karoserije je narejen iz steklenih vlaken, v kolikor pa si želite še kaj bolj naprednega, vam jih lahko naredijo tudi iz karbonskih vlaken. Najcenejša predelava Porscheja Boxter v najbolj klasični Speedster vas bo stala 59.950 ameriških dolarjev, pri čemer je treba upoštevati še ceno Boxterja, ki smo ga namenili predelavi. Če si želite nekaj bolj ekskluzivnega, vam za 149.950 ameriških dolarjev naredijo predelavo, ki je skoraj v celoti narejena iz karbonskih vlaken in ima vgrajen že omenjeni močnejši motor. Stärke je tako naredil veliko uslugo vsem tistim, ki bi radi klasičen dizajn, a si želijo pod preobleko imeti moderen avtomobil, in tudi tistim, ki so se morda naveličali svojega Boxterja in si ga želijo spremeniti in uživati v skoraj povsem novem avtomobilu.

Galerija slik: Porsche 356 Speedster – replike

Stärke: Porsche 356 Speedster – replikaOdpri galerijo

Porsche_911turbocabrio_exclusive_001 Eksluzivni Porsche 911 turbo cabrio za najbolj petične Porsche 911 Carrera 4S Coupé und Porsche 911 2.0 Coupé (Baujahr 1964) 19 zanimivih dejstev, ki jih niste vedeli o Porscheju Lego Technic replika Porscheja 911 GT3 RS Detajlna Lego Technic replika Porscheja 911 GT3 RS Nova Porsche Panamera Nova Porsche Panamera — luksuzna limuzina, za petične in drugačne managerje