01_29
Utrip mesta · destinacija

Budva ni znana le po najlepših peščenih plažah, pač pa tudi po Starem mestu, ki se omenja že v pisnih virih iz 5. stoletja.

Poseben čar tega kraja ustvarja štirideset naselij in zaselkov, med katerimi so: Bečići s plažo, ki je bila leta 1935 v Parizu razglašena za najlepšo v Evropi, Miločer z nekdanjo kraljevsko rezidenco, Sveti Stefan ter Petrovac – Lastva.

Staro mesto predstavlja edinstveno zakladnico kulturne dediščine. Arheološki podatki potrjujejo, da je prvotno naselje na tem kraju bilo že pred grško kolonizacijo Jadrana in da je obstajalo kot ilirsko mesto pod imenom Butua ali Budua. Čeprav je bilo mesto večkrat uničeno, je bilo vedno znova obnovljeno na isti osnovi. Zgodovinski viri in bogat arheološki material dokazujejo, da je Budva eden od najstarejših urbanih centrov na Jadranu, star več kot 2500 let. Vsak kamen stare Budve v sebi nosi svojo zgodovino, ki beleži dobre in stare čase, v katerih so se izmenjevali Grki, Rimljani, Slovani, Saraceni, Turki, Benečani, Nemci, Madžari in Francozi.


Letenje v prvem razredu po standardih Emirates Letenje v prvem razredu po standardih letalske družbe Emirates Francoska Polinezija 10 potovanj, ki jih moraš doživeti v svojem življenju Laponska v zimskem času 30+ razlogov, zakaj je Božičkova Laponska, najlepši kraj na svetu Osupljive fotografije, zaradi katerih boste želeli potovati na Antarktiko. To so osupljive fotografije, zaradi katerih boste želeli potovati na Antarktiko · · · ·