petitehernine blogspot.com
Utrip mesta · zdravje & lepota

Ne gre ravno za recept naših babic, saj priljubljeno sredstvo za sijočo polt prihaja iz azijskih kultur, kjer ga ženske uporabljajo že stoletja. Osnovni sestavini čistilnega sredstva sta le voda in riž. Preprosti sestavini dajeta koži lepši in bolj zdrav izgled brez dodanih kemičnih dodatkov, kot smo jih vajeni v obstoječih kozmetičnih produktih. Gre za preprost način priprave po načelu “naredi doma” in omogoča prihranek.

Riževa voda je eno najnežnejših čistilnih sredstev za čiščenje kože, saj vsebuje vitamine B1, C, E in minerale, ki krčijo pore, kožo napnejo in posvetlijo, po uporabi pa je koža mehka na dotik. Voda nudi koži tudi nežno zaščito pred soncem.

Najzanimiveši del procesa priprave sredstva za sijočo polt je prav gotovo dejstvo, to da je to najpreprostejše čistilno sredstvo, ki ga boste kadar koli naredili  – in če imate doma tudi nekaj jasminovega riža in mu dodate vodo, imate vse sestavine, ki jih potrebujete za ta naraven in učinkovit kozmetični pripomoček.

Navodila za pripravo riževe vode so preprosta. Vzemite ½ skodelice riža in ga sperite pod tekočo vodo, da odstranite nečistoče in ostale delce. Riž stresite v posodo in ga prelijte z vodo. Voda naj prekriva površino riža. Pokrijte in pustite stati 15 minut. Med tem časom presežek vitaminov in mineralov prodira v vodo in tako ustvarja čudovito sredstvo za čiščenje. Po 15 minutah odtočite vodo v drugo čisto in suho posodo. Pri tem ne zavrzite riža ampak ga skuhajte in uporabite za kosilo.

Uporaba riževe vode kot čistila za obraz je učinkovitejša, če riževo vodo pljusknete na obraz in obraz približno eno minuto masirate. In to je vse! Že po enem nanosu boste opazili, da je koža mehka, napeta in videti mlajša. Riževo vodo lahko shranite v neprodušno zaprto posodo v hladilnik za nekaj dni.

Ostanek riževe vode lahko uporabimo tudi za umivanje las, po nanosu pa bodo lasje izjemno mehki in sijoči.

LEPOTA_kolaz_marec_cover Cvetoča nežnost Česen dodatno okrepi učinkovanje zdravih omega-3 kislin, ki se skrivajo v lososu. Foto: ThinkStock 10 najboljših parov na področju prehrane coverfrizure Trend: Ženske frizure pomlad/poletje 2014 kolaz Sproščujoče sladkosti · · · ·